Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Općina u Bratislavi dobila Vukovarsku ulicu

Ovaj čin izraz je istinskog poštovanja i prijateljstva prema cijeloj Hrvatskoj
06. prosinca 2019. u 18:20 1 komentara 516 prikaza
Foto: Grad Vukovar

U spomen na sva događanja iz Domovinskoga rata gotovo svaki grad u Hrvatskoj, ako ne i svaki, ima svoju Vukovarsku ulicu. Prema navodima sa službene stranice Grada Vukovara od danas Vukovarska ulica postoji i u općini Devínska Nová Ves koja je dio glavnog grada Slovačke – Bratislave. Ploču s imenom Vukovarska ulica otkrili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i načelnik ove slovačke općine Darius Krajčir otkrili su ploču s natpisom Vukovarska ulica.  

Vukovarska ulica grandiozni bulevar Evo kako se razvijala zagrebačka žila kucavica – Vukovarska ulica

-Iako udaljeni stotinama kilometara, činjenica da hrvatska zajednica koja je daleko od svoje matične zemlje i koja je iz nje odselila prije 500 godina, ne prestaje njegovati njezine vrijednosti, ističući važnost Vukovara i veličinu njegova imena, zaista je fascinantna. Ovo je čin koji približava hrvatski narod. Ovime gradimo odnos prema Slovačkoj i slovačkom narodu, a zajednički održavamo tradiciju i kulturu hrvatskog naroda, rekao je Penava.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj, Aleksandar Heina kazao je kako je današnji događaj za sve Hrvate predivna vijest.

Donja Dubrava: Vukovarska ulica preko Vukomerca do Sesveta

-Kada se neka ulica u Hrvatskoj imenuje vukovarskom, to je lijepo, ali je to očekivano. No, kada se takvo nešto dogodi izvan Hrvatske, to je nešto posebno, nešto što treba prepoznati jer se time dokazuje istinitost o razaranju Vukovara, rekao je veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Aleksandar Heina.

Istaknuvši kako se općina Devínska Nová Ves nekada nazivala hrvatskom, načelnik Darius Krajčir odao je izvor ideje da se ulica u Slovačkoj naziva vukovarskom.

HRVATSKA - SRJ Vraćena je cijela vukovarska povijest

-Vukovar je simbol svih nas Hrvata, a ovaj čin izraz je istinskog poštovanja i prijateljstva prema Vukovaru, ali i cijeloj Hrvatskoj, rekao je načelnik ove slovačke općine koji je i sam podrijetlom iz Hrvatske te od koga je i potekla ideja, u čast Vukovaru.

Pored svečanosti otkrivanja ploče, upriličen je prijem u Općini Devínska Nová Ves i posjet Muzeju hrvatske kulture u Devinskom Novom Selu.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Avatar GoodBadUgly
    GoodBadUgly:

    Živim u kraju s mnogobrojnom Slovačkom manjinom i postotak dragovoljaca Slovaka je možda i veći no dragovoljaca Hrvata.