Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teritorijalni integritet

Opća skušptina UN-a 'referendum na Krimu' proglasila nezakonitim

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
27.03.2014.
u 17:33

Za razliku od Vijeća sigurnosti, odluke Opće skupštine nisu podložne vetu te nisu pravno obvezujuće, no odražavaju globalno mnijenje.

Opća skupština Ujedinjenih naroda odobrila je rezoluciju kojom se potvrđuje teritorijalni integritet Ukrajine i "referendum" koji je doveo do priključivanja Krima Rusiji proglasila nezakonitim. Za je glasalo stotinu, a protiv 11 članova, dok je njih 58 bilo suzdržano, javlja AP.

Za razliku od Vijeća sigurnosti, odluke Opće skupštine nisu podložne vetu te nisu pravno obvezujuće, no odražavaju globalno mnijenje.

>> Aljaska i pojas Gaze bi u Rusiju, a Donjeck u Veliku Britaniju!

Komentara 39

BA
bandido
20:19 27.03.2014.

a sve je pocelo sa nevinom frazom... Kosovo republjik...

Avatar noemy-no
noemy-no
18:25 27.03.2014.

Ovima su Israeliti pred nosom oteli 75% teritorija Palestincima, i ne smiju zucnuti da im se suprostave. Kad Tel Aviv lansira rakete oni okrecu glavu na drugu stranu. Yankee su im 2008.u Afghanistanu likvidirali 40% civila, orkestriraju preventivne ratove po svijetu, nitko ziv ne odgovara za zlocine, a trebali bi biti svi u Haagu od Busha do citave USA administracije. A oni nasli da kritiziraju narod sta je legitimnim Referendumom izabrao s kim hoce, a s kim nece zajedno zivjeti. Licemjeri. Putin je vec povisio penzije gradjanima na Krimu, i svim ljudima u drzavnom aparatu plate troduplo od onih sta su do sada imali. Ne, nego ce cekati da im gangsteri sta su zauzeli vlast drzavnim udarom tlace gradjane. Evo koga podrzavaju oni, sebi slicne.

DO
Dongfeng
20:54 27.03.2014.

Kako je to Opca skustina mogla nesto proglasiti nezakonitim? Ili je nezakonito ili nije. U kojem to medjunarodnopravnom dokumentu stoji da se zakonitost promjene teritorija utvrdjuje glasanjem u Opcoj skupstini u svakom pojedinacnom slucaju? I kruna svega - ovakva odluka skupstine nije obvezujuca. Sto znaci da je nesto navodno nezakonito, ali nitko se ne mora toga pridrzavati. Medjunarodni sud je pak izjavio da odcjepljenje Kosova nije protivno medjunarodnom pravu. UN je na putu da zavrsi kao Liga naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije