Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI ZABRINUTI
Povratak na članak

Opasne zamke u šumama na sjeveru Hrvatske: 'To radi netko tko želi drugome zlo'

Motociklisti nisu željeli pred kameru, no poručuju da u šumama prijeti smrtna opasnost, a nitko ne kažnjava odgovorne. Pritom sumnjaju na vlasnike lokalnih šuma

Komentari 55

NA
nahtt1
01:50 05.02.2021.

Pravo je pitanje zašto voze šumama i uznemiruju životinje. Pa nije ovo samo naš planet. I oni koji postavljaju te zamke i ti koji ne znaju što bi sa sobom pa uznemiruju životinje su isti. Idite pa vozite po pistama.. Da ne spominjem one kojii mi pokradoše drva u šumi. Kamo sreće da sam i ja postavio žicu, ali malo na više.

VL
M3
Miške 3
05:58 05.02.2021.

U Austriji je ne moguće da motociklisti voze po šumama. Strogo zabraniti zakonski tu suludu vožnju. Postoje staze i ceste a to nije šuma. Što rade sada udruge za zaštitu životinja i prirode ?

VL
Avatar klopotec
klopotec
07:26 05.02.2021.

Pa normalno da neće pred kameru kad uništava tuđe privatno vlasništvo, zapravo divljaju po šumama i poljima, livadama i neograđenim dvorištima s obavezno neregistriranim motociklima tipa cross. I normalno da ima bedaka koji naprave to sa sajlom ne razmišljajući opće na posljedice. U mom kraju divljaju obavezno svaki vikend. Po šumarcima i livadama koje se nalaze oko kuća.

VL
2X
2Xgeneral
06:55 05.02.2021.

kako nekome uopće padne na pamet da vozi bilo kakim vozilom po nečijem privatnom vlasništvu???? to je isto da uzmeš motor i vozikaš se ( luduješ ) po ( u ) nečijem dvorištu

VL
BU
Bubreg2020
05:42 05.02.2021.

"Uznemireni građani" nisu isto što i "motociklisti koji ne žele pred kameru". Ako si u pravu i nemaš što skrivati, onda ćeš stati pred kameru, pred suca ili papu i reći "u pravu sam i neću se skrivati ispod kacige". Ima tu još nešto, jasno je ko dan.

VL
MT
mel_torme
00:17 05.02.2021.

Da žele zlo nije teško zaključiti, no zanimljivo je kako se nisu odlučili za posipanje čavala ili postavljanje zapreka nego baš za smrtonosnu zamku.

VL
TR
trajko
10:25 05.02.2021.

Ovo je zemlja bezakonja radi tri pišljive judine škude zato ljudi moraju uzimati stvari u svoje ruke.Pogledajte samo par desetaka kilometara preko granice kako je to riješeno i uređeno - prekopirajte u zakone i razlog problema biti će riješen. Šumari koji su zaduženi za očuvanje šuma ne rade svoj posao.Uvijek mi je na pameti scena iz Njemačke serije Forsthaus gdje šumar na šumskom putu zaustavlja motociklistu i ispisuje mu kaznu zbog: kretanja po nedozvoljenom putu, zagađivanje šume, a kad je navedeni htio zapaliti cigaretu izričito mu je to zabranio i vratio ga u smjeru iz kojega je došao.Nijemci su za nas stvarno NADLJUDI!

VL
Avatar najbolji13
najbolji13
08:47 05.02.2021.

da vas nesto pitam jeste li stvarno toliko poremeceni bolesni nista ne znate ali jaukati i cudite se znate..da li vlasnik sume moze udi u vase kuce stanove i tamo raditi sta bi htio?

VL
EH
enigmus-hr
00:56 05.02.2021.

Ovo je za zatvor, naravno da policija neće stajati pokraj šumskih puteva, ali vlasnici mogu postaviti ogradu a ne sajle.

VL
ZV
zvezdomor
07:58 05.02.2021.

I ja vozim motocikl koji ide i izvan ceste ali mislim da to ne spada u šumu Motocikli su stari preko 140 godina i nikad se nisu vozili po šumi to je sad neka nova fora...!?!? Zašto ne..?...Jako puno razloga

VL
IG
igorl
10:02 05.02.2021.

Ok - postavljanje zice je bolesno. Ali zasto momci ruju tudju privatnu sumu? Ak toliko vole divljat po sumi - nek naprave udrugu, skupe lovu i kupe 50 hektara sume, ograde, pa neg divljaju koliko ih volja.

VL
IS
Istnaboli
00:32 05.02.2021.

Buuuuaaaa bas bu policija kontrolirala puteve i staze i Jos vise trazila sajle po sumama i planinama.

VL
SI
sisavac
11:57 05.02.2021.

što će policija provjeravati?! opremu?! kazna za vožnju šumom ide do 15.000 kn. nemaš što sa motorom, quadom, raditi u šumi. šumske staze i putevi su namijenjeni gospodarenju šumom, a prolazak šumom se dozvoljava zbog turističkih i ostalih veselja (branje gljiva, recimo, je isto upitnu u privatnoj šumi, ne bereš luk i mrkvu po tuđem vrtu, zašto bi po tuđoj šumi brao vrganje, kestene...): sasvim se krivo ovaj problem javnosti plasira, kao da je vožnja šumom motorima, koji su jako jako bučni, nešto super za sve, dečki idu malo višak adrenalina ispucati, oni su ljubitelji prirode, ne.. niti jedan od njih ne želi pred kamere, a samo oni bez mozga daju ime i prezime, svjesno riskiraju prijavu policije. ali oni znaju da naša policija ne radi posao, i da im se neće ništa dogoditi. vi pričate o sajlama... dal pričate o tome jel ekipa sa motorima pribavila suglasnost vlasnika šume da vozi po njoj? dal znate tko i pod kakvim uvjetima ima pravo služnosti prolaza tuđim zemljištem? dal je vama jasno da u rh postoji institut privatnog vlasništva, kojeg država ne štiti dovoljno, mislim, ne brine se ni o svojoj imovini, pa čemu još o privatnoj. imaš motor, voliš se voziti po blatu... super, kupi zemljište, uredi ga, i mirna bosna. radi ovih sajli po šumama, policija je već trebala privesti i kazniti desetke vozača, jer sama nesreća navodi na prekršaj. stradao tamo gdje nisi ni smio biti. al mi smo narod koji poteže oružje radi parkirnog mjesta. a ovo bi kao pustilli?!

VL
DU
Deleted user
10:45 05.02.2021.

Onda planinarite pješke pa ne bute stradali je kaj......

VL
GR
Gruntovčan
10:31 05.02.2021.

Žao mi je, nije to način, ali s druge strane policija ništa ne poduzima, a mi koji planinarimo s djecom pretrnemo na svaki zvuk motora. Ispada da ni u prirodi nije sigurno, ne možeš pustiti dijete da bezbrižno samostalno šeće. Po meni kroseri ne bi smjeli dijeliti staze sa planinarima, svaki na svojiim stazama i to je to.

VL
RO
roland
03:17 05.02.2021.

Ja sam bajker od 1982. god. Najprije 50 ccm, pa 200 ccm, pa 750 i onda 1100 ccm ! Nisam vozio po šumama i ne znam za ovu spiku sa žicama! Nikada nisam naletio na žicu! No očito je da će biti još teških ozljeda, pa i smrtnih ishoda po tim šumama. Uopće ne razumijem priču??? Čitam da je jedan motociklist smrtno stradao, a da su dvojica teško ozlijeđena jer su naletjali na žicu! Policija tu ne može pomoći! Policija samo kaže da nisu prilagodili brzinu uvjetima na cesti (šumskom putu). Tu je početak i kraj priče! Brzina i uvjeti na cesti!

VL
DU
Deleted user
14:57 05.02.2021.

Idem ponekad iz Markuševca na Gorščicu. Vikendom je to prestrašno iskustvo kada se svaki čas moraš uklanjati luđacima s motorima i quadovima na šumskom putu. Zbog te buke vratiš se u grad nervozan i isfrustriran.

VL
MK
MKinkognito60
17:22 05.02.2021.

Motoristi čak bezobrazno optužuju kako rekoše lokalne privatne vlasnike, zašto se voze po privatnoj šumi. Predlažu sijanje čavala ili oštrih predmeta po putu, vherovatno misleć a ko se ja nemogu vozit po tom putu neće moći ni vlasnik jer će izrezati i njegove gume. Inače koliko se može saznati o tim sajlama, obično su napete izvan puteva u unutrašnjosti šume, a šta traže tamo u privatnoj šumi, čine štetu i plaše životinje i moguće šetače. Jaki kros motori nisu baš jeftini, kupuju ih oni kojima je to ne zabava nego način pokazivanja snege kako bi zaplašili one koji protestiraju. Nekoliko pravila koja važe tamo gdje je kontrolirano korištenje takve zabave. Prvo i najvažnije je poligon gdje se to može raditi i to nije šuma i palninarska staza, teren mora biti račišćen kako bi mogla brzo doći pomoć ako doše do nesreće. Do poligona se motor doveze na prikolici i odveze do garaže, Toje zbog buke koja je prevelika i uznemirava ljude u naseljima, poslije vožnje je motor prljav i prlja cestu. Poligoni su izvan naselja, izvan šume i izvan poljoprivrednog zemljišta zbog zagađivanja. Netko je spomenuo Austriju, a ja ću i Njemačku, vožnja takvih motora u naselju ili zapravo izvan poligona rezltira naravno kaznom ali i oduzimanjem motora koji se ne vraća ili rodaje nego ide na uništavanje. Čak i motor bez prigušivača ukoliko nastane kvar zove se policiju koja izda dozvolu do prvog servisa, ukoliko je namjerno skinut prigušivač slijedi oduzimanje motora, kazna i sudski postupak.

VL
5S
505.scrtom
10:13 05.02.2021.

motokros bajkerima trebalo bi se napraviti staze gdje se mogu iživljavati umjesto da se po jadnoj šumi voze,treba pitati bandića imali koju ideju

VL
Avatar Golum
Golum
06:36 05.02.2021.

Frisčiću pitaj Prigorcane ko postavlja sajle, na Ivanscici su njihove sume!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.