Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Opasne veze Adama i Adama, Eve i Eve, a o Stevi da i ne govorimo

Otkud u istom tekstu biskupi i balet? Zbog vrlo različitog pristupa čovjeku, životu, pa i samom Bogu!
Objava 24. kolovoza 2014. 2625 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 31
 • reborn:

  A što je autor (kolumne) htio reći? Baš pofukovski - koristi bilo koju temu kako bi se razračunavao sa svojim neistomišljenicima. A onda se na kraju teksta ograđuje kao "htio sam govoriti o baletu, a ne o svojoj ideologiji..." Pa što nisi?

  15:22 24. 8. 2014.
 • bubimima:

  Stvarno, zašto Pofuk može komentirati ovako, a mi čitatelji bi za slične komentare bili cenzurirani i kažnjeni? Ili Večernji samo glumi demokraciju i slobodu govora?

  1 17:14 24. 8. 2014.
 • Avatar vlaaha
  vlaaha:

  Pofuk, neznalico, francuski književnik nije Perre nego Pierre. Kak je to jadno kad netko glumi da je kulturno naobražen, a nije se makao dalje od Ježeve kućice.

  1 15:43 24. 8. 2014.
 • bakulušić:

  Poštovani gospodine Pofuk! Kada bih ja Vama i o Vama pisao na način kako Vi pišete o biskupima i njihovim propovijedima. Onaj koji briše bi moj komentar izbrisao prije nego bi "sjeo" na ekran a ja bih dobio cijeli niz ... prikaži još! obavijesti koja sam pravila prekršio. Pratim i čitam što i kako pišete. Mogu Vam kazati, dok se držite struke i objašnjavanja "što je umjetnik htio reći", izvrsno pišete i "Večernji" je s Vama dobio. Onoga trenutka kada izlazite iz tih okvira i ulazite na područja gdje Vi izigravate "stručnjaka opće prakse", nastaju nesporazumi. Počinjete vrijeđati ( kao što to sada činite u ovom članku),počinjete docirati o nečemu što ne razumijete bez obzira što ste možda bili ministrant ili ste išli u vjersku školu, počinjete nas vjernike podučavati kako bi mi trebali misliti i kako bi se trebali ponašati. Tu gubite i Vi i "Večernji" a i svi koji vole čitati o umjetnosti.I, ne zaboravite, Crkva nisu samo svećenici i biskupi. Crkva smo i svi mi vjernici među kojima je i, sigurno, velik broj čitatelja "Večernjeg lista". Koji razmišljaju kao i ja. Molim Vas, ne vrijeđajte nas.

  1 15:55 24. 8. 2014.
 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...Zapravo, u posljednjoj rečenici kolumne već mogu i priznati da sam se biskupima poslužio samo kao mamcem na čitanje teksta o jednom baletu, osobito za one koji možda doista vjeruju svom nadbiskupu da bi oba Adama i obje Eve sigurno ... prikaži još! bili gej već zbog same mogućnosti izbora...čini se da kaže da on manipulira blesavim čitateljima...koji će i dalje blesavo čitati što on piše...

  08:13 25. 8. 2014.
 • newform1:

  Pofuk je komunist, pa ne može bez crkve. U stvari sam htio pisati o sportu, ali mi se ne da, jer sam vas samo htio privući tvrdnjom o komunistu a ne o kolumnistu.

  09:16 25. 8. 2014.
 • K:

  Pofuk sebe predstavlja kao "pronicljiviji pučkoškolac"

  09:12 25. 8. 2014.
 • Avatar MK
  MK:

  TITO-Jugend! Drugi komentar na ovaj tekst nemam...

  09:31 25. 8. 2014.
 • Deleted user:

  Pofukove i ostale pofukovske članke svakako staviti pod PREMIUM, ili još bolje - prebaciti u EPH. Za uzvrat, Ninu učinite svima dostupnim.

  12:10 25. 8. 2014.
 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...Zapravo, u posljednjoj rečenici kolumne već mogu i priznati da sam se biskupima poslužio samo kao mamcem na čitanje teksta o jednom baletu, osobito za one koji možda doista vjeruju svom nadbiskupu da bi oba Adama i obje Eve sigurno ... prikaži još! bili gej već zbog same mogućnosti izbora....

  07:51 25. 8. 2014.
 • goran2hr:

  Tu banalnu, blasfemičnu i populističku "teologiju", koju bi (prema tvrdnji kolumnista) logikom mogao navodno rasturiti svaki iole pronicljiviji pučkoškolac, gosp. Pofuk nije uspio rasturiti. I što to govori o njegovoj razini? Nije da ne pokušava, trudi se, petlja, povezuje nepovezivo, ... prikaži još!, nabacuje riječi, ali... Ne nedostaje mu borbenosti, entuzijazma, čak ima i volje poslušati propovjed izrečenu na praznik Velike Gospe (poput starog partijaša koji po zadatku ide na misu, nebi li čuo štogod kažnjivo), a ne boji se ni neizbježne blamaže. Zato za tekst, ocjena 1, za logiku minus 1, ali zalaganje čista petica.

  08:54 25. 8. 2014.
 • Avatar EU_afrodita
  EU_afrodita:

  biskupi u Hrvatskoj su strava, jednom je jedan rekao kako vjernici koji nisu poslušni crkvenoj hijerarhiji ne mogu biti katolici...dok papa ekskomunicira mafijaše, ovi u Hrvatskoj ekskomuniciraju one koji misle vlastitom glavom, svašta

  09:33 25. 8. 2014.
 • JORGOVAN:

  Sa stanovišta nevjernika (prema poimanju gospode iz rkt crkve), a sa osobnog stanovišta deklariranog vjernika pripadnika evanđeoskih Kristovih crkava , u potpunosti se slažem s gosp. Pofukom i ovom njegovom kolumnom. A ako netko tko se diči vjerom u Boga ... prikaži još! pri spominjanju Adama i Eve izvrće činjenice (kao što izvrće i izvorna evanđelja i Kristovo učenje, te apostolska djelovanja i poslanice), onda s njim debelo nešto nije u redu. Naime, Bog je svemoguć, o tome niti jedna religija ne dvoji. I da je on odlučio da su na svijetu samo muškarci, ili samo žene, i da se mogu razmnožavati, onda bi se razmnožavali, jer bi ih Bog tako stvorio. Njegova odluka i njegova volja. Zato svi ovi tzv. vjernici kad uzimaju argumente da je Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu, pričaju gluposti. Jer ako vjeruju u Boga i njegovu sveprisutnost i svemoćnost, onda trebaju akceptirati i to, da je njegova prva i zadnja. I da je stvorio Adama i Stevu, zacijelo bi našao mogućnost da se oni razmnožavaju. Ali nije. Zato, malo pažljivije s argumentacijom. Uostalom, kao što vjerojatno znate, postoji u prirodi cijeli niz biljaka i ponekih životinja koje su sposobne se same razmnožavati, bez suprotnog spola. Čovjek, na sreću, nije jedan od tih stvorova, ali to nije argument da se uzima pravo da se ljudima tumači zašto je Bog nešto učinio.Sigurno nije stvorio muško-žensko da bi dao argumente biskupima i kojekakvim kvazivjernicima da napadaju neistomišljenike, druge i drugačije.

  08:50 25. 8. 2014.
 • Franc Jozef:

  ma biskupi su divni ljudi, sve pupoljak do pupoljka, ni dana radnog ni životnog iskustva, a pameti za dva života...

  1 16:33 24. 8. 2014.
 • Avatar think pink
  think pink:

  odličan tekst. zbog gospodina pofuka se isplati doći na ovaj portal. rijetko moralan i pošten čovjek. o bilo čemu da piše - svaka mu je na mjestu. uživam ga čitati.

  2 01:15 25. 8. 2014.
 • Avatar think pink
  think pink:

  ako si ovaj tekst shvatio kao uvredu, onda nešto jako ozbiljno nije u redu sa tvojim odnosom prema vjeri koju navodno prakticiraš...

  01:13 25. 8. 2014.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.