Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oni to rade bolje

Kako su šefovi gradova i općina srezali svoje povlastice

štediše
Foto: Pixsell
13.01.2014.
u 12:15

Iako su rastrošnost i bahatost sinonim za političke elite, postoje i oni koji se politikom bave na sasvim drukčiji način

Iako su rastrošnost, često i bahatost sinonim za političke elite, pa i gradonačelnike, načelnike i župane, od kojih mnogi ipak ne pripadaju prvoj političkoj ligi, pokazalo se da postoje i oni koji u politici rade na sasvim drukčiji način. U Hrvatskoj postoje i gradonačelnici i načelnici koji su drastično smanjili svoje plaće ili pak kao Dubravko Bilić, prvi čovjek Ludbrega, rade besplatno, da bi riješili nagomilane gradske dugove.

Često se dolazak na vlast doživljava kao prilika za osobni prosperitet, "peglanje" kartice za reprezentaciju i obilato korištenje svoje pozicije pa su primjeri koje su pronašli Večernjakovi novinari to vredniji i pozitivniji. Samo naprijed!

>>Proračun veći, no Zagrepčane čeka rezanje troškova

Komentara 13

TE
tender
13:34 13.01.2014.

...pa gospodine Biliću služite se lažima,primate u hrvatskom saboru plaću od 15.000 kuna...kao gradonačelnik ni nemate pravo na naknadu i kako samo možete svjesno lagati i obmanjivati javnost

TO
Tomica
14:16 13.01.2014.

Ma to su gluposti, demagogija i populizam sa smanjivanjima plaća! Bolje da su ti gradonačelnici dovukli neke investitore u svoje gradove koji bi napunili blagajne i zaposlili ljude i na taj način smanjivali dugove. U tome ja vidim sposobnost nekog gradonačelnika, a ne u štednji. Živimo u kapitalizmu, a kapitalizam pokreće potrošnja. S tim smanjivanjima plaća smanjuju potrošnju u svojim gradovima, povećavaju nezaposlenost i samo u još veće probleme bacaju svoje gradove i općine. Nema tu oporavka već stagnacije, vidjet ćete da u ovim gradovima i općinama pred kraj mandata ovih gradonačelnika osim smanjenja dugova, nezaposlenost će biti viša, a prosječne plaće ispod državnog prosjeka.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:14 13.01.2014.

Hm, pa i ja ću raditi za 0 kuna kad se dovoljno nakradem. Sada moram još malo krasti, jer mi novi BMW slabo vuče, a i jahtica mi je dvije godine stara, pa me svi tajkuni u marini ismijavaju. Alili kad to sve sredim, evo i mene u Saboru zabadave, a svima ću naravno, smanjiti plače za pola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije