Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako u 2014.?

Proračun veći, no Zagrepčane čeka rezanje troškova

Trg bana Jelačića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
26.11.2013.
u 12:59

– Očekuju nas pregovori sa socijalnim partnerima oko smanjenja troškova hladnog pogona grada, dodao je gradonačelnik Milan Bandić

U 2014. godini Zagrepčane očekuje rezanje troškova i dizanje prihoda od neoporezivih davanja, izvijestio je predsjednik GSV-a Grada Zagreba Damir Gašparević nakon jučerašnjeg predstavljanja Prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2014. godinu.

Prijedlog je, kaže Gašparević, napravljen u skladu sa smjernicama ekonomske i fiskalne politike za razdoblje od 2014. do 2016., koje je utvrdila Vlada RH, zakonima struke te sadašnjim gospodarskim uvjetima.

Zagrebački će proračun za 2014. iznositi 6,9 milijardi kuna i od  proračuna za 2013. godinu bit će veći za oko 30 milijuna kuna.

– Proračun potvrđuje da se i dalje nalazimo u uvjetima recesije i krize, kazao je pročelnik za financije Slavko Kojić dodajući da se njime nastoji održavati proračunsku potrošnu na niskoj razini, zadržati socijalna prava građana, potaknuti  investiranje i investicijsko održavanje koje odgovara mogućnostima proračuna te namirivanje obveza prema kreditima i vjerovnicima bez odgađanja.

Zagreb nema dospjelih obveza koje nisu podmirene u visini i roku, a sam proračun napravljen je prema strateškim aktima, u prvom redu to je Zagrebplan, uvažavajući Vladine makroekonomske pokazatelje, izvijestili su iz Grada.

– Očekuju nas pregovori sa socijalnim partnerima oko smanjenja troškova hladnog pogona grada, dodao je gradonačelnik Milan Bandić, a inzistirat će se na boljem i efikasnijem radu Zagrebačkog holdinga i Gradskih upravnih tijela na podizanju neporeznog dijela prihoda u proračunu.

Komentara 1

MA
Matajatatata
14:00 26.11.2013.

Treba smanjit troškove u gradskom poglavarstvu dijeljenjem otkaza Kojiću, Bandiću i sličnim nesposobnjakovićima koji samo bacaju novac kroz prozor gradeći fontane, garaže i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije