Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemsko poljoprivredno čudo
Povratak na članak

Oni rade aplikacije, mi otpatke

Možemo li angažirati nizozemske stručnjake za mentore u kreiranju poljoprivredne strategije i iskorištavanju potencijala

Komentari 6

Avatar Point_of_view
Point_of_view
16:00 02.04.2017.

To je isto kao kad naš novinari pišu da se Slavonija iseljava a moglo bi u poljoprivredi raditi, po našim novinarima, na stotine tisuća ljudi. Upravo primjer Nizomske pokazuje, da tome nije tako. U razvijenim zemljama u poljoprivredi radi 2% stanovništva. I sve kad bi svih tih 2% bili zaposleni u Slavoniji, to bi značilo tridesetak tisuća uposlenih. Znači, ostali bi morali raditi druge poslove. Bilo u poljoprivredno-prerađivačkoj industriji bilo u drugim privrednim granama. Dok god se mi šamaramo floskulama, kao što su - mi smo bogomdani za ovo ili ono...neće biti napretka. Našeg seljaka prvenstveno zanima kad će stići potpore i koliko će novca dobiti od nerada. A kad se treba organizirati, primjeniti najbolje prakse, preuzeti poduzetnički rizik i odgovornost za ono što si napravio odnosno nisi napravio, onda bi to po njima trebao biti politički odnosno državni problem. A kad se tome pridoda opća zatucanosti i nezainteresiranost za edukaciju i usavršavanje, onda nije ni čudno , da smo tu gdje jesmo, na začelju EU-a.

VL
AM
AMD------------------------
17:57 02.04.2017.

hrvatska je jedinstvena zemlja u evropi koja uhljebljuje one koji ju sto otvoreno,sto suptilno razaraju.

VL
AO
ante.oreskovic75
15:20 02.04.2017.

Pokušajte napraviti anketu među rukovodećim političarima dali znaju tko je profesor Znaor.

VL
Avatar reference
reference
23:52 02.04.2017.

"ostavivši drugoplasirane Nijemce daleko iza s 23 milijarde te trećeplasirane Belgijance s 10,1 milijardi eura na europskoj ljestvici izvoznika". .....sad ne znam jel ti gazda rekao da ovako napises ili si prirodno neuka, ali evo ga sto BLOOMBERG kaze..... "In "In spite of the sanctions and its own food embargo against the West, Russia remains one of the world's largest exporters of agricultural products, delivering them to 140 countries. At year-end, Russian food exports for 2016 could reach $25 billion."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.