Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Oni koji zahtijevaju novi zakon o pobačaju, mogli bi se neugodno iznenaditi

Nitko zapravo ne daje uvjerljivi odgovor koji je to opravdani razlog da se svega mjesec ili dva prije poroda uništi ljudsko biće? To ne smije biti pitanje licitiranja ili navijanja na političkoj tržnici

Komentari 7

PK
Posljednji Komšikanac
20:58 12.05.2022.

Varate se da samo liječnici mogu kvalificirano procijeniti, to mogu samo Vlatka i Severina.

VL
BU
Bumtras
21:51 12.05.2022.

Svaka cast. Jedini tekst i jedini novinar koji govori o djetetu kao o covjeku a ne problemu koji treba rijesiti. Hrabro u ovom ludilu. Svaka cast.

VL
Avatar Idler
Idler
23:20 12.05.2022.

Saka čast na tekstu. Probal sam i ja spomenut nekaj slično pa sem bil (normalno) zbrisan ! Ponovo bi pital se te "vlasnice matetnica" koja bude prva i kak hmorila čedo ?!

VL
EX
Exar89
22:55 19.10.2022.

Tko o čemu, muškarac o ženskim pravima. Bljuvotina.

VL
DU
Deleted user
22:06 12.05.2022.

U tom slučaju, tj. za ograničenje prava ženi po tom nekom budućem zakonu, država bi za pravednu odluku trebala donositi zaključak na osnovi najnaprednijih aparata i educiranog osoblja u zdravstvu koje prati trudnoću od početka. Ograničiti prava ženi na osnovu zastarjele aparature u zdravstvu, nazadno je. I na svaku sumnju ako nema mogućnosti točne dijagnoze po nalazu u slučaju velike defektnosti ploda u državi, hitno uputiti trudnicu u državu koja to ima. Sve drugo nije pravedno. Nikako nije normalno da druge žene u drugim državama imaju veća prava od Hrvatica.

VL
SL
slavenZadravec
21:28 12.05.2022.

Fetus nije fizički odvojen od tijela žene u kojem se nalazi (dapače koristi ga za hranjenje, disanje ... za sve), pa kako bi onda mogao imati odvojena prava, a kamoli prava koja bi bila iznad prava žene da odlučuje o tom istom tijelu?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.