Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmijeh na poslu

One znaju i gdje su brijač i mjenjačnica, a sve uz osmijeh

'                               '
''
26.10.2010.
u 17:45

Turistički ured u Stubičkim Toplicama prije nekoliko je godina uređen i opremljen, a svatko tko uđe osjeća se ugodno, za što su, dakako, najzaslužnije djelatnice.

Turistički ured Stubičkih Toplica Županijska turistička zajednica proglasila je najboljim i najuređenijim u svojoj kategoriji. Na neki način to je samo nova potvrda kontinuirane kvalitete njihova rada jer su i prije dvije godine na županijskoj razini dobili prvu nagradu, prošle godine drugu, a ove ponovno prvu. Pritom valja naglasiti da su ove godine dobili i prvu nagradu na razini turističkih ureda kontinentalne Hrvatske.

Uređeni izvana i iznutra

– Iznimno su nam draga ova priznanja jer su dokaz da je struka prepoznala naš rad, a nije bilo lako zadovoljiti doista stroge uvjete i kriterije. Naravno, to nam je i poticaj za dalje, da budemo još bolji i kvalitetniji – rekla nam je zadovoljna Bernarda Sokač, direktorica Turističke zajednice Stubičkih Toplica. Ured je, inače, smješten u središtu Stubičkih Toplica, a prije nekoliko godina je uređen i opremljen, kako okoliš tako i unutrašnjost.

Govore po dva jezika

Turist ili putnik namjernik osjeća se ugodno kada uđe u taj ured po pomoć ili kakvu informaciju. Dakako, za to su najzaslužnije djelatnice, a uz direktoricu Sokač ovdje radi i stručna referentica Ivana Franjković, a obje su uvijek ljubazne, nasmiješene i spremne pomoći.

Obje govore engleski i njemački jezik, a nedavno su položile stručni ispit za rad u turizmu, koji je prema novim zakonskim odredbama obvezan položiti svaki djelatnik u turističkoj branši.

– Posao je zahtjevan jer kroz naš ured godišnje prođe više od tisuću ljudi. Uostalom, u Stubičkim Toplicama je u 2009. godini bilo registrirano 12.500 noćenja. Putnike namjernike i turiste zanimaju informacije gdje mogu odsjesti ili prespavati, koje znamenitosti posjetiti, a imamo i raznih drugih upita, primjerice, gdje se nalazi brijač, gdje je mjenjačnica i slično – ističe Bernarda Sokač.

Turistička zajednica nositelj je i brojnih aktivnosti u Stubakima, od likovne kolonije, ekološko-edukativne akcije Cvijet u cvijeću, gljivarenja, a pomaže i drugima u njihovim aktivnostima. Najpoznatija je svakako skijaška utrka na Sljemenu.

– Moramo reći da je za kvalitetu Turističkog ureda mnogo zaslužna i naša općina, koja nam osigurava oko 60 posto potrebna novca, a oko 40 posto namaknemo iz vlastitih izvora – ističe Bernarda Sokač.

Naravno, taj bi se omjer mogao promijeniti kad se realizira projekt Stubaki koncerna Sunce, a možemo slobodno reći da su za vrhunski turizam ovdje već spremni.

Turistički ured sada radi od 8 do 16 sati, a od lipnja do sredine rujna od 8 do 19 sati, te subotom od 8 do 13. Tijekom ljeta u pomoć im priskoče učenici Srednje hotelijersko-turističke škole, koji tu obavljaju svoju praksu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije