Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uslužni taksist

On je najljubazniji Križevčanin, vozi kad god poželite

Taxi
Sergej Novosel/VLM
05.03.2010.
u 15:20

Cijenu vožnje Stjepan Hrg nije mijenjao 10 godina, a niti ne namjerava. Kad je počinjao govorili su mu da nema nikakve šanse

Vozač taksija Stjepan Hrg najljubazniji je Križevčanin, prema ocjeni građana i žirija u sklopu ovogodišnje akcije Turističke zajednice. Kao bivši šofer Čazmatransa, prije 10 godina pokrenuo je taksi službu za prijevoz od Željezničkog kolodvora do Groblja, i još uvijek relaciju od 4 kilometra, s usputnim postajama, naplaćuje 4 kune.

- Niti ne namjeravam mijenjati s obzirom na situaciju - ističe Hrg, koji je putnicima vlaka često i prva dobrodošlica u Križevce. Iako mu se prije 6 godina pridružio sin Zoran, veli da u 10 godina nijednom nije bio na godišnjem odmoru.

- Nedjeljom se malo odmorimo jer vozimo tek od 17 sati, ali uvijek smo prilagodljivi i maksimalno savitljivi, ne radimo ovo radi novca - navodi Stjepan, kojemu počeci, priznaje, i nisu bili laki.

- Odlučio sam biti na usluzi građanima i putnicima, iako su neki govorili da nemam šanse jer je tu Čazmatransov monopol, a ja sam uzvratio da mi ne mogu zabraniti jer više nema komiteta. Godišnju koncesiju Gradu plaćam 1200 kuna za dva kombija - napominje ovaj najljubazniji Križevčanin. Katkad djeluje i kao hitna pomoć.

- Kad netko doma zaspi spašavamo ga u 5 minuta pa vozimo i prečicama, ali nikad skuplje od četiri kune. Najteže nam je, pak, u 7. i 8. mjesecu kad ima manje đaka, ali smo svejedno puni, s 8 osoba po vožnji - kaže Hrg. Zbog njega, prije par godina "veliki" Čazmatrans također je morao uvesti manje autobuse, no Hrg je zadržao popularnost. (sen/VLM)

Ključne riječi

Komentara 1

ED
edi505
09:33 26.03.2010.

e, da je tako povoljno svugdje u RH taxi bi poprimio sasvim novu dimenziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije