Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski nulti pacijent

On je koronavirus imao još 27. prosinca: Rekli su mi da to nije obična gripa

Amirouche Hammar
Foto: Screenshot
05.05.2020.
u 22:18

U bolnici je na hitnom prijemu završio u pet ujutro te je odmah testiran, no tada se nije znalo da ima koronavirus budući da je Kina tek četiri dana ranije objavila kako misteriozna upala pluća ubija ljude

Francuz Amirouche Hammar (43) potencijalni je 'nulti pacijent' koronavirusa u Francuskoj, a za to je saznao tek prije desetak dana.

On je još 27. prosinca primljen u bolnicu kraj Pariza s upalom pluća, no ponovljenim testiranjem utvrđeno je da je bio pozitivan na koronavirus, a jučer je to i službeno objavljeno.

Zanimljivo je kako 43-godišnjak nije putovao u Kinu niti je napuštao Francusku.

Za francusku televiziju BFMTV prepričao je kako je završio u bolnici i koje je simptome imao.

– Osjećao sam bol u prsima i imao sam probleme s disanjem. Liječnici su mi rekli da to nije obična gripa jer sam iskašljavao krv.  Rekli su mi da ne znaju što je, ali da je bolest vrlo ozbiljna – ispričao je 43-godišnjak. U bolnici je na hitnom prijemu završio u pet ujutro te je odmah testiran, no tada se nije znalo da ima koronavirus budući da je Kina tek četiri dana ranije objavila kako misteriozna upala pluća ubija ljude.

VIDEO Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

Nakon što je obolio, simptome je pokazivalo i Hammarovo dvoje djece dok supruga nije imala nikakve znakove bolesti.

Supruga mu, inače, radi u trgovini na aerodromu Charles de Gaulle pa postoji mogućnost da mu je ona prenijela virus jer je bila u kontaktu s ljudima koji su dolazili iz Kine.

– Pitamo se je li ona bila asimptomatski zaražena – rekao je dr. Yves Cohen, šef bolnice u kojoj je tada hospitaliziran 43-godišnji Amirouche Hammar.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar RuthUE81
RuthUE81
22:30 06.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

AN
.anticenzura.
23:16 05.05.2020.

Americki Predsjednik tvrdi da je pandemija fake virus iz laboratorija u Wuhanu, a to isto je izjavio i Americki drzavni sekretar Mike Pompeo jucer za njihovu televiziju. Oni su i uhitili celnika biokemijskoga laboratorija sa Harvarda, spijuna sa njemackim prezimenom,, koji je prodao patente nanotehnolojije Kinezima i lazno svjedocio da ne radi za njih. Americki Predsjednik tvrdi da ce Anthony Fauci odgovarati pred Americkim Senatom gdje ce mu biti postavljena pitanja u vezi pandemija, i da je on veoma anksiozan radi toga veli.

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:08 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije