Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMIRUJE SE STANJE

Omikron se proširio Francuskom, danas broje rekordnih 350 tisuća pozitivnih osoba

People wearing protective face masks are pictured in a street, in Paris
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
1/2
11.01.2022.
u 16:44

Francuska vlada želi od sredine siječnja onemogućiti ulazak u restorane i događaje u zatvorenom za necijepljene osobe, što je trenutno moguće i dokazom o preboljenju ili negativnim testom

Francusko ministarstvo zdravstva objavit će kasnije u utorak da je u zemlji zabilježeno više od 350 tisuća slučajeva zaraze covidom-19 u protekla 24 sata, rekao je ministar zdravstva Olivier Veran francuskim parlamentarcima.

Do sada je najveći broj slučajeva bio zabilježen 5. siječnja kada su u Francuskoj potvrđena 332.252 slučaja. Od tada je dva puta u Francuskoj potvrđeno više od 300 tisuća slučajeva dnevno, u vrijeme kad je zaraznija omikron varijanta postala dominantna.

"Još 350 tisuća novih slučajeva bit će potvrđeno navečer, čak i malo više od toga. Od početka zdravstvene krize nismo vidjeli takve brojeve", kazao je Veran senatorima.

Francuska vlada želi od sredine siječnja onemogućiti ulazak u restorane i događaje u zatvorenom za necijepljene osobe, što je trenutno moguće i dokazom o preboljenju ili negativnim testom. Više od 77 posto Francuza primilo je najmanje dvije doze cjepiva protiv covida-19, dok je više od 92 posto starijih od 12 godina cijepljeno.

 

>> VIDEO Ubrzano širenje omikrona širom svijeta: Broj zaraženih sve više raste, obaraju se rekordi

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:36 11.01.2022.

više od 92 posto starijih od 12 godina cijepljeno u Fr. ...... kad bude i 99,99% cijepljenih opet će vlade , mediji, zdravstveni radnici i drugi plaćenici farmako mafije prozivati necijepljene ....

RB
Rastu Brojke
19:31 11.01.2022.

To je tako jer su procjepili samo 90% stanovništva. Trebali su bar 150%, onda bi bili bez problema. Ili je to možda ona, čim više cijepljenih, više zaraženih?

WT
WTF!
19:22 11.01.2022.

Nek ljudi steknu prirodni imunitet! Ups,kaj onda sa cjepivima na lageru?🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije