Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno iz Kaira

Omar Sharif: Ne bi bilo dobro da su vlast u Egiptu Muslimanska braća

omar
AFP/Pixsell
07.02.2011.
u 10:10

Njihova stajališta i radikalizam Egiptu ne bi donijeli ništa dobro, kaže proslavljeni glumac

S poznatim egipatskim glumcem s američkom adresom Omarom Sharifom, koji se zbog demonstracija vratio u domovinu i već 13 dana promatra zbivanja na Trgu oslobođenja sa 17. kata impozantnog hotela Hilton Ramzis, razgovarao sam telefonom, jer Omar, kako kaže, zbog kasnih godina, samo tako može podupirati prosvjednike.

– Mislim da je Mubarak trebao otići sam, i to davno prije. Trideset godina vladavine je previše, a ovo što sada radi, neće ostaviti svijetli trag iza njega. Došao sam u Egipat isključivo kako bih podržao ove demonstracije i užasno sam žalostan zbog svega što se događa prosvjednicima – kazao mi je Omar.

Zašto strahuje za budućnost Egipta?

– Nikako ne bi bilo dobro da vlast u Egiptu preuzmu Muslimanska braća i zbog toga sam silno uplašen za budućnost ove zemlje. Njihova stajališta i radikalizam Egiptu ne bi donijeli ništa dobro.

Kao slavni egipatski glumac razmišlja mnogo demonstranata na Trgu oslobođenja, a među njima je koptski svećenik Fawzi Khalili, koji je na trgu služio zadušnicu poginulima. Svećeniku Khalilu prilaze mnogi muslimani i zahvaljuju mu, grle ga i pozdravljaju. Uzvraća im na isti način, a za Mubaraka kaže: "Bože, oprosti mu jer ne zna što čini!"

Komentara 188

OB
-obrisani-
14:13 07.02.2011.

Melkior, postoje trajne vrijednosti. Neovisne o vremenu, zemlji i politici. Dr Zhivago, Otac na službenom putu, Persepolis, etc. Ima toga, da ne nabrajam.

SI
sinaj
15:35 07.02.2011.

Stockholm je napisao/la: _____________________________ Ajde dobro, za sve je kriva lijenost Afrikanaca jer su izraziti lijenčine. To valjda nije pojednostavljivanje problema.

SI
sinaj
13:16 07.02.2011.

@rea je napisao/la: Musl. bratstvo, eh lijepog li imena za radikalni pokret, bi bilo katastrofa za Egipat. I za mir i prosperitet na Bl. istoku. ____________________________________________________ A ovako imamo situaciju u kojoj Izrael održava \'\'mir\'\' izgrađen na pokolju. Pametna ideja, nema što!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije