Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKI PLJUSKOVI

Olujno nevrijeme u Dalmaciji: Neki su zaklon potražili u tunelu na brzoj cesti

Foto: Dalmacija Danas
1/3
17.11.2023.
u 13:15

Očekuje se da će poslijepodne doći do razvedravanja, a noć će obilježiti jaki udari bure

Snažno nevrijeme noćas je pogodilo područje Splita, gdje je u kratkom vremenu palo oko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Umjereno i jako jugo tijekom jutra je okrenulo na zapadni vjetar koji se brzo proširio, a u nastavku dana okrenut će se na jaku tramontanu.

Jutros je grmljavinsko nevrijeme pogodilo područje od Drniša do Zamosorja gdje su zabilježeni jači pljuskovi, ali i jaka tuča između Sinja i Dugopolja, piše Dalmacija Danas. Mjestimično je zabilježeno i nekoliko centimetara leda, a oluja se proširila i na okolicu Dugopolja i Biska, kao i prema Solinu i istočnim dijelovima Splita.

Usprkos lošem vremenu, temperature su se ponegdje dosegle čak 20 stupnjeva, dok su u Zagori zabilježene očekivanije vrijednosti od 10 do 12 stupnjeva Celzijevih. Očekuje se da će poslijepodne doći do razvedravanja. Tramontana će okrenuti na buru, a u noći na subotu podno Biokova su mogući orkanski udari do 120 km/h.

Neke je nevrijeme zateklo na putu, pa je tako dio vozača na brzoj cesti Solin-Klis najgori dio oluje pregrmio u tunelima. Iako se možda na prvu čini kao dobra ideja, Zakon o sigurnosti prometa na cestama jasno propisuje kako je svako zaustavljanje strogo zabranjeno, između ostalog, u tunelima i podvožnjacima te na mostovima i nadvožnjacima. U slučaju da prekršite taj zakon, policija će Vam naplatiti novčanu kaznu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije