Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno u prometu

Hrvatska se probudila u debelim minusima: U Ogulinu -13,5, u Otočcu -12,2. u Samoboru -8,5...

Zagreb: Ni hladnoća ga nije omela da odradi posao na laptopu u parku Zrinjevac
Zeljko Hladika/PIXSELL
13.01.2022.
u 07:32

Prema izvješću HAK-a u 7 sati, samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga te državna cesta Brušane – Baške Oštarije – Karlobag (DC25) zbog snježnih zapuha i vijavice

Danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, prema večeri će slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4, na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih.

U Varaždinu i Bjelovaru u 7 sati izmjereno je -7 stupnjeva . U Zagrebu je -6, a u nekim dijelovima i stupanj hladnije.

Još hladnije je u gorskim predjelima Hrvatske pa je na Zavižanu, ali i u Slavonskom Brodu izmjereno -8. U Karlovcu u 7 sati izmjerena je temperatura -9. Najnižu temperaturu imao je Ogulin, -13,5 stupnjeva.  U Bednji je izmjereno -10.4, Krapini i Samoboru -8,5, Otočac -12,2 stupnja, dok je u Slunju izmjereno -11,8 stupnjeva. 

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog DC50-DC27-DC54); autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Prema izvješću HAK-a u 7 sati, samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga te državna cesta Brušane-Baške Oštarije – Karlobag (DC25) zbog snježnih zapuha i vijavice.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici: DC42 Poljanak (g.ž.LS) – Selište Drežničko; DC218 Užljebić – Donji Lapac – Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko – Prijeboj; ŽC5203 Dobroselo – Doljani – Srb i Otrić – Srb, ŽC5217 Bruvno – Mazin – Dobroselo; LC59122 Šušanj – Ledenik; LC59123 Šušanj – Konjsko te na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca.

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija Prizna – Žigljen i katamaranske linije: Split – Hvar – Korčula, Jelsa – Bol – Split, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, Vis – Split.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o duljim čekanjima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar fidelio
fidelio
08:33 13.01.2022.

Šteta što nije tako bilo za Snježnu Kraljicu. Ovako je pitanje hoće li je biti iduće sezone, a sve zbog naših nasilnih tvrdoglavaca koji bi lokvicu prodali pod Schladming.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije