Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠTETA JE NEMJERLJIVA'

Oluje haraju Italijom: Nakon snažne tuče, pogodile ih poplave, klizišta, požari...

Foto: Vigili del Fuoco/FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.07.2021.
u 11:37

"Šteta je nemjerljiva", rekao je guverner Sardinije Christian Solinas, dok je udruženje poljoprivrednika Coldiretti upozorilo da će trebati najmanje 15 godina da se ponovno stvore šume i pašnjaci koji su nestali u požaru

Grmljavinska oluja pogodila je sjever Italije te iza sebe ostavila 50 izoliranih ljudi u području jezera Como, a u utorak navečer zbog kiša i snažnih vjetrova u regiji Veneto primljeno je više od 500 hitnih poziva za intervencijom, prenose agencije.

U mjestu Brienno na zapadnoj obali jezera Como aktiviralo se klizište i blokiralo autocestu te izoliralo stanovnike, priopćili su vatrogasci u utorak, prenosi agencija dpa.

Hitne službe spasile su ženu koja je ostala zarobljena u svome domu. Evakuirane su i dvije druge kuće. Stožer civilne zaštite govorio je o jakim olujama, osobito iznad Lombardije. 

I druge dijelove zapadne obale jezera Como pogodila je snažna kiša, izvijestila je novinska agencija ANSA. Zasad nema informacija o žrtvama. 

"Nevrijeme praćeno snažnim udarima vjetra pogodilo je u utorak navečer velike dijelove regije Veneta te izazvalo brojne štete", prenosi ANSA. 

 

Dodaje da je vatrogasna služba primila više od 500 zahtjeva za intervencijom u toj regiji. 

ANSA je u ponedjeljak izvijestila i o požarima koji su nekoliko dana gutali sve pred sobom na otoku Sardiniji zbog čega je na tom području bilo proglašeno izvanredno stanje. Izgorjelo je više od 20 tisuća hektara šume, pašnjaka i niskog raslinja.

"Šteta je nemjerljiva", rekao je guverner Sardinije Christian Solinas, dok je udruženje poljoprivrednika Coldiretti upozorilo da će trebati najmanje 15 godina da se ponovno stvore šume i pašnjaci koji su nestali u požaru.

Podsjetimo, sjever Italije u ponedjeljak je pogodila i tuča veličine teniske loptice oštetivši niz automobila, ali i imanja, kuće, poljoprivredne nasade... Štete se milijunske, a vlasti su bile prisiljene privremeno zatvoriti i autocestu zbog automobila kojima je tuča razbila vjetrobranska stakla.

Komentara 11

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
17:28 28.07.2021.

Ne stavljajte riječ" Oluja " u naslovnice ako se predstavljamo kao demokratsko društvo i poštujemo manjine

DU
Deleted user
12:11 28.07.2021.

Po nekoj logici očekujem slične pojave u Španjolskoj i Francuskoj ubrzo, u Francuskoj možda i ne jer imaam o njima mišljenje :-), ali svejedno neće izbjeći neke druge stvari isto ubrzo puno gore , nažalost

DV
Dvaispodzemlje
13:06 28.07.2021.

Duga je provokacija da bi slijedio udarac, ovakav i jači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije