Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Vidović-Krišto
Povratak na članak

Strani mediji o Oluji, pogledajte 4 ključne činjenice

Washington post 5. kolovoza kaže kako je odluka Hrvatske da velikom ofenzivom vrati okupirano područje možda pospješila ono što diplomacija nije uspjela u 4 godine – "postaviti temelj za rješavanje krize na Balkanu".

Komentari 66

PR
prajdali100
19:19 04.08.2017.

Samo u Srbiji nece da priznaju da su postojali detaljno razradeni Planovi evakuacije i " Naredenja" za njeno izvodenje.Milicioner Mile Martic ju je naredio.Postoji i video kazeta probne evakuacije.Sto je sporno !!!?Nisu htjeli Hrvatsku i pobjegli su.A to sto imajuu potrebu stvarati neke nove mitove to je njihova stvar.Slave i kosovsku bitku.......

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
20:57 04.08.2017.

Bravo gospođo Vidović Krišto, za istinu,kratku i jasnu, toliko nam potrebnu.

VL
Avatar Matija22
Matija22
19:23 04.08.2017.

svi trebaju slaviti praznik oluje sve zemlje u susjedstvu ,jer je oluja zaustavila rat na ovim prostorima i donijela mir

VL
DU
Deleted user
19:35 04.08.2017.

Kada su svi hrvati na istoj strani onda nas malo tko moze ugroziti oluja je pokazala to i s najvecim medju nama na celu dr franjom tudjmanom neka mu je vjecna slava i hvala za sve sto je ucinio za napaceni puk hrvatski

VL
BE
BeroII
23:55 04.08.2017.

Čestitam dan OLUJE, svim srbima koji su zalutali na "tuđi portal". I dao bog da se tog dana sjete svake godine i unuci njihovih unuka. I dao bog da ih cijeli taj dan prate pjesme Marka Perkovića Tomsona.

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
00:31 05.08.2017.

Svi znaju šta je Oluja. Nakon nje je zrak napokon bio čist. Odahnula je naročito europa koja nije imala hrabrosti iako je znala koje je jedino rješenje. Hrvati su imali i strpljenja i hrabrosti. Sretan Dan pobjede svima koji su tu pobjedu željeli, a najviše onima koji su u njoj, i prije nje, u Domovinskom ratu sudjelovali.

VL
LO
Lorik
23:46 04.08.2017.

Cestitam svim Hrvatima. Bilo gdje su dan pobjede.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
21:46 04.08.2017.

bezanija. Haha . samo što sad izdajice

VL
DR
drznedaj
22:42 04.08.2017.

To su stvarno bili dani ponosa. Sjecam se tih dana ko jucer, napokon smo rijesili to, napokon nebudu idioti gadjali djecju bolnicu i ostala mjesta u Zagrebu kao sto su par mjeseci prije, napokon budu stali sprovodi i ekipa izranjavana. Napokon bude nekog reda valjda, napokon ce se moc opet radit i na more. Bili su dani ponosa i slave, al s odmakom, tj onim sto se dogadjalo poslje, pojavljuje se gorak okus.

VL
Avatar comparator
comparator
07:08 05.08.2017.

Hrvatska je tada oslobodila svoj teritorij okupiran nakon raspada bivše umjetne tvorevine. Akcija Oluja je samo završni čin u kojem je uspostavljen suverenitet i kojim je Hrvatska dokazala da je država. Sve insinuacije neprijateljskih snaga koje su to htjele spriječitii postojanje Hrvatske i koje se istom retorikom služe potiču iz Srbije i danas ima isti cilj ,a to je osvajanje Hrvatske i izlazak na Jadran. Naravno to je dio plana Rusije i za to treba pobijediti Hrvate kao jedinu demokratsku naciju opredijeljenu ka zapadu na Balkanu. Naravno da Hrvatska mora biti oprezna jer rat koji traje i koji se vodi dugotrajnim strateškim metodama propagande i ekonomskim iscrpljivanjem nastavlja se . Oluja je naravno pokazatelj naše opredijeljenosti i simbolički pokazala odmak od tadašnje komunističke tvorevine čiji su predstavnici bili jugo neokom-fašistički sljedbenici Slobodana Miloševića podržani s JNA ,a koji je pak bio glavni protagonist velikosrpske ekspanzije i provoditelj SANU-a zamišljenog kao strateškog plana Srbije. Dakle to dokazuje kako se Srbija nije odrekla svojih planova i kako ih je samo modificirala SANU-2 te kako uz podršku Rusije trenutno ima cilj destabilizirati balkanski poluotok kako bi zapad u njoj našao pogodnog partnera za majorizaciju . Na tom putu stoji jedino Hrvatski narod kojeg po njihovom planu treba obezglaviti primorati na nekakvu zajednicu i u konačnici stvoriti monolitnu državu koja bi prividno bila građanska ali prihvatljiva velikim silama.

VL
ST
Starotopoljanin
10:41 05.08.2017.

kud srece da ,da nas ameri nisu zaustavili pred banjalukom,danas bi bosna i hercegovina bila oslobodena i normalna drzava.danas je tim amerikancima zao i nemogu prezaliti sto su tada napravili.

VL
DU
Deleted user
09:52 05.08.2017.

Ne mogu a da ne primijetim da u glavnome gradu RH, Zagrebu, bar na Trešnjevci, na Dan Državnosti ima gdje gdje ili vijori se gdje gdje Hrvatska Zastava? Jako me je sram, da na ovakav Praznik nema Zastava na pročeljima kuća a o gradskim stupovima neću niti govoriti! Netko bi stvarno morao odgovarati za taj nemar! I još samo jedna opaska, nekakvi privatni kamion skuplja glomazni otpad "po pozivu" na tako za Hrvate Veliki praznik? Zamislite da na Konzumu nema Hrvatske zastave? Sramotno, a Hrvatska im spašava radna mjesta!?

VL
DU
Deleted user
21:34 04.08.2017.

Stvarno, zbog operacije kičme, bio sam jedini stariji od 18 i mlađi od 60 u Zagrebu! I veliku laž pričaju oni koji tvrde da svi Hrvati nisu bili u obrambenom ratu, osim Minhen i Frakfurter bojnih! Ti su kasnijih godina dolazili po invalidnine iz rata! A i mnogi političari danas imaju rješenje da su "invalidi opće (apsolutne) nesposobnosti za rad", a gledamo ih svakodnevno kako rade u Saboru? Kada si takav invalid, onda imaš još ev. koju godinu života!

VL
Avatar heyhay
heyhay
23:06 04.08.2017.

Ova na videu treba naučiti razliku između praznika i blagdana,oluja je praznik ,a ne blagdan.U hrvatskome standardnom jeziku imenice blagdan i praznik nemaju isto značenje.Imenicom blagdan označuje se dan posvećen vjerskomu događaju, a imenicom praznik označuje se dan kojim se obilježava događaj važan za zajednicu ili međunarodni dan posvećen čemu.

VL
ŽU
žuti
11:01 05.08.2017.

Svakom normalnom čovjekuje sve je jasno! No, u Šokadiji se kaže; Pametnome 100 riječi dosta, a budali ni 10!

VL
GU
gudu
11:45 05.08.2017.

Da vidimo ovak, sta se promenilo nakon incidenta 95'. Sve fabrike u ex SFRJ sem slovenije-unistene, propale i privatizovane, mladi odlaze u bolji svet nemajju raloga da se vrate u svoj dom. A da Hrvatski jadran i plaze drze stranci a ne hrvati, pravite vladu za manje od godinu dana 5 puta. U sportu ste nula sem jedrilica, barem 30 posto hrvata rade po Beogradu i Novom sadu, pasosi su vam naravno crni kao svastika, granicari slusaju cecu i sabana. Ali volio bih da Vidim kakva bi bila reakcija s obe strane da se prosetaju majicama. Na primer hrvat s hrvatskom zastavom na majici u sred beograda a srbin sa srpskom zastavom na majicu u sred zagreba. KO ce prvi da nastrada,

VL
DU
Deleted user
23:48 04.08.2017.

svi kakite i nemate pojma..ekonomije cine ratove i oni traju 4-5 godina..dok se ne postave uzance..i to je cila filozofija..mudraci..

VL
DU
Deleted user
08:46 05.08.2017.

Sto su strani mediji pisale prije 20g nije slika povijesnih činjenica.

VL
Avatar mama mia
mama mia
22:33 04.08.2017.

Da nije žalosno bilo bi smješno sve ovo skupa sva sreća za nas pa Srbi nisu potpisali Z4 jer bi danas imali državu u državi s vlastitim novcem pismom i šta ja znam na šta je sve "Dr". Franček pristaoao kako bi si spasio dupe a nas sankcija koje nam je Europa postavila

VL
ML
mladaklada
21:52 04.08.2017.

Da, ova gospođa novinarka je dobro poznata po svojim uspješnim analizama stranih tiskovina i portala. Za promjenu, ova se čini pristojnom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.