Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje u emisiji

Oliver Grbić prozvao Mladena Bajića

Oliver Grbić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
16.11.2014.
u 21:54

Grbić je kazao da je Bajić "imao selektivni pristup određenim predmetima".

Oliver Grbić, bivši ravnatelj policije, prozvao je Mladena Bajića zbog zaustavljanja istrage u aferi Kamensko. Grbić tvrdi da je Bajić to napravio kako bi zaštitio Ninoslava Pavića i da je u tome imao podršku aktualnog predsjednika Ive Josipovića. Optužbe je iznio danas u emisiji "Svjedok Gordana Malića" na Osječkoj televiziji. Grbić je kazao da je Bajić "imao selektivni pristup određenim predmetima".

Nakon što je policija krenula u obračun s koruptivnim kaznenim djelima, Grbić je, tvrdi, osjetio da tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić "ima figu u džepu i nije potpuno iskren" te ima ''selektivan pristup predmetima''.

- Mi smo sedam ili osam mjeseci prije parlamentarnih izbora 2011. radili kriminalističko istraživanje na dva bitna predmeta. To su bili predmeti Dalta i Kamensko. Mjesec-dva prije izbora Bajić me upozoravao i nagovarao da ne bi bilo dobro da uoči izbora otvaram određene slučajeve, da javnost ne bi mislila kako se policija svrstala na nečiju stranu - tvrdi Grbić. Napominje da se u upravama i nadzornim odborima Dalte i Kamenskog pojavljuju iste osobe. Jedna od njih je vlasnik EPH i izdavač Jutarnjeg lista Ninoslav Pavić. Vjeruje kako je namjera osoba umiješanih u aferu bila da se "kroz kratkoročne fiktivne pozajmice i dijelom stvarne pozajmice knjiži na nekretnine Kamenskog koje su se procjenjivale na 200 milijuna kuna".

- Obavili smo razgovore s 13 direktora tih subjekata, koji su nam rekli da niti u jednom trenutku nisu znali o čemu se radi, čemu te transakcije zapravo služe. Tvrdili su da su zapravo radili uslugu znamo kome. Istraživanja su trajala barem šest mjeseci, a iznenadila me nervoza koju je u zadnjim danima pokazivao Bajić. Bio je iznenađen i uplašen jer smo htjeli krenuti u finalizaciju, što bi uključivalo uhićenja pojedinih osoba među kojima bi bio i Pavić kao osnivač i suvlasnik Dalte - govori Grbić i kaže da se sukobio s Bajićem koji je, tvrdi, imao podršku Ive Josipovića i Ninoslava Pavića.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje.

Komentara 7

NV
novo vriijeme
22:47 16.11.2014.

Hrvatska je godinama po svim ocjenama pri vrhu zemalja u kojima korupcija cvate Normalno to ne bi bilo tako da DORH nema selektivno postupanje a pravosuđe selektivno suđenje.

CI
cicibela
23:51 16.11.2014.

12 dugih godina Bajić je štitio kriminalnu hobotnicu u RH. Točno ono što je njegov prethodnik Radovan Ortynski htio iskorijeniti. Ali. čim je počeo prikupljati dokaze i u saboru počeo govoriti o umreženoj mafiji, politici i medijima, smjesta su mu dali otkaz. Za razliku od Bajića na mjestu Glavnog državnog odvjednika zadržao se tek 15 mjeseci.

DO
doktorica
07:47 17.11.2014.

doći će na red i taj Pavić ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije