Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR PROMETA

Oleg Butković otkrio koji će mu biti prvi potezi u 'ministarstvu neba i zemlje'

Oleg Butković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.02.2016.
u 20:34

"Prioriteti su najprije riješiti nagomilane probleme vezane za dugove u cestarskom prometu"

Ministar prometa Oleg Butković rekao je na Novoj TV koji će mu biti prvi potezi. 

- Prioriteti su najprije riješiti nagomilane probleme vezane za dugove u cestarskom prometu. Ukupni su dugovi oko 5,5 milijardi eura. Do 2020. na naplatu dolazi 5,2 mlrd eura kamata i glavnica, a samo u 2016. dolazi oko milijarde eura - rekao je Butković, koji je svoje ministarstvo nazvao ministarstvom neba i zemlje.  

- Problem je trebalo već početi rješavati, restrukturiranje nije napravljeno i to prvo moramo učiniti zajedno sa strukom i upravama koje moraju shvatiti da je restrukturiranje neodgodivo. To je preduvjet za reprogramiranje postojećih obveza - poručio je.  

Butković je također rekao da će sljedeći tjedan imati prvi preliminarni nalaz analize o vinjetama koje će, smatra, biti povoljnije za hrvatske građane. Izgradnja Pelješkog mosta trebala bi pak započeti krajem godine, rekao je.

>> Objavljujemo imovinske kartice ministara: Podolnjak i supruga uštedjeli oko 500 tisuća eura

>> Ministar Marić o 'rezovima' i proračunu: Već ove godine treba planirati deficit ispod 3%

Komentara 11

EU
eurobanana
21:02 03.02.2016.

Vinjete treba u Hrvatskoj...kaj se tu treba studirati 50 g........guzve turistima ne trebaju poput bangladesa............a vidi se u svima zemljama okruzenim sa nama da je najefikasniji model sa malo ljudi i nemoguce placke kao do sada os slovnije ,madjarske ,slovacke ,ceske swizze svi Osim balkana imaju vignjete

SA
sargu123
22:21 03.02.2016.

Vinjete treba pod hitno uvesti. Da se riješimo onih koji rade 5 minuta dnevno kao recimo na izlazu "Vučevica" ...mislim da je oznaka "24a"..... poznat još kao :Sanaderov izlaz. Prema rodnim Dugobabama.

Avatar Zagor 74
Zagor 74
22:41 03.02.2016.

Vinjete će građanima pojeftiniti korištenje autocesta i tako ćemo vratiti dugove? Ušteda vinjeta dolazi samo kroz otpuštanja ekipe iz kućica, a to se nitko ne usudi napraviti...i usput, pitajte slovenski DARS koliko su vinjete donijele? Kamioni i dalje plaćaju a ja se u autu luftam po njihovim cestama cijele godine za 800 hrk...ne bih rekao da je to dobro za njihov proračun zar ne? Dakle oprezno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije