Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za vikend u Karlovačkoj županiji

Oktanski spektakl s prvacima relija uz Kupu, Koranu, Mrežnicu i Dobru

Karlovac: Konferencija za medije prije održavanja Quattro River Rally-a
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
24.03.2022.
u 15:44

Ove ću godine uživati u vožnji s novim automobilom i novim timom, pokušat ću malo zakomplicirati natjecateljima vožnju i pokazati svoje znanje, kazao je Niko Pulić

Čak 50 ekipa vozit će ovog vikenda prvi Quattro River Rally, oktanski spektakl na cestama Karlovačke županije koji je odlična uvertira u WRC, svjetsku automobilističku utrku koja će se i ove godine održati u travnju u Hrvatskoj, a dijelom i u Karlovačkoj županiji, mahom po cestama uz Kupu, Koranu, Mrežnicu i Dobru, u kojoj će ove subote, odnosno nedjelje voziti zvučna imena relija.

Nastup prvaka

Mato Šebalj ispred tehničkog organizatora Auto kluba INA Delta naveo je tek neka od imena sa startne liste, poput Poljaka Kajetana Kajetanowicza, trostrukog europskog prvaka, četverostrukog prvaka Poljske, lanjskog prvaka svijeta u WRC 3 kategoriji. Vozit će i Niko Pulić, naš legendarni prvak Europe na brdskim utrkama, Juraj Šebalj, 11 puta državni prvak u ukupnom poretku u reliju, Darko Peljhan, višestruki državni prvak Slovenije, Nenad Lončarić, peterostruki državni prvak Hrvatske u reliju, Viliam Prodan, prošlogodišnji i aktualni prvak Hrvatske, svi u jurilicama koje su i same posebno zanimljive.

– Lani sam se zarazio koronom i nisam mogao voziti WRC, ali ove sam godine tu; vozim prvo Quattro River Rally, a onda i WRC, čime se nakon 40 godina karijere, u 60. godini, opraštam od vožnje, gdje ćeš bolje nego na svjetskoj utrci u svojoj zemlji. Veselit ću se WRC-u i iduće godine, ali kao gledatelj. Ove ću godine uživati u vožnji s novim automobilom i novim timom, pokušat ću malo zakomplicirati natjecateljima vožnju i pokazati svoje znanje. Kraj po kojem ćemo voziti prekrasan je, već 25 godina dolazim s prijateljima na obalu Mrežnice i svjedočim tu ljepotu. Organizacija ovakvog relija velika je stvar i za gospodarstvo i za turizam ovog kraja – kazao je Niko Pulić.

Reli kao tradicija

To smatra i županica Martina Furdek-Hajdin, koja želi da reli postane tradicionalan, a Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, naglasio je veliku gospodarsku važnost ovog događaja na kojemu će, kazao je, biti čak 500 ljudi vezanih za organizaciju i sudjelovanje u reliju, a gledatelja i posjetitelja, smatra, bit će i više nego na lanjskom WRC-u.

– Ovakvi sportovi privlače ljude više platežne moći koji ostaju noćiti u ovoj sredini, žele nešto pojesti i popiti. Oni su odlični gosti, stoga su ovakva događanja važna za zajednicu u kojoj se održavaju – kazao je D. Štetner.

Utrka počinje u subotu 26. ožujka u Karlovcu uz Koranu sa specijalnim brzinskim ispitom, a u nedjelju u 17 sati vozit će se tri različite staze brzinskih ispita; na području Ozlja i Duge Resa, uz Kupu, Mrežnicu i Dobru. Svi detalji i trase utrka nalaze se na web-stranici Karlovačke županije. 

>> VIDEO Hrvatska udruga spasila lava i vučicu iz Ukrajine: Simba i Akyla sada su sigurni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije