Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 11 sati u HND-u

Okrugli stol Doma&
vrta: Kako oživjeti tržište nekretnina

nekretnine
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
25.02.2014.
u 07:42

Kako oživiti tržište nekretnina, hoće li novi zakon biti injekcija protiv stagnacije te je li najam jedan od modela koji bi mogli oživiti tržište samo su neke su od tema o kojima ćemo raspravljati na okruglom stolu

U javnosti se najčešće govori o 40 tisuća nekretnina diljem zemlje koje ne mogu naći kupce. Polovina tih nekretnina, dakle čak 20 tisuća, na području je grada Zagreba.

Kako riješiti taj problem, kako oživiti tržište nekretnina, hoće li novi zakon biti injekcija protiv stagnacije te je li najam jedan od modela koji bi mogli oživiti tržište samo su neke su od tema o kojima ćemo raspravljati na okruglom stolu “Stanje na tržištu nekretnina” koji organiziraju Dom&vrt i Večernji list u Hrvatskom novinarskom domu danas s početkom u 11 sati. Ulaz je slobodan i dobrodošli su svi koje zanima ova goruća tema. Sugovornici koji će zajedničkim snagama pokušati dati odgovore na ova ključna pitanja su: Željko Uhlir, zamjenik ministrice Anke Mrak Taritaš, predsjednica Hrvatskog udruženja arhitekata Sanja Cvetko Jerković, dogradonačelnica Zagreba Sandra Švaljek, predstavnik Opereta nekretnina Borislav Vujović, direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju Snježana Turalija, Tomislav Gregorić iz JLL nekretnina i direktorica Erste nekretnina Ilijana Jeleč.

>> Možemo li energetski certifikat platiti na rate i u koliko obroka?

Komentara 8

Avatar Melankolija
Melankolija
10:06 21.02.2014.

Postoji toliko faktora koji negativno uticu na trziste nekretnina a neki od njih su slijedeci: -Visak nekretnina na trzistu -Nezaposlenost i ekonomska situacija -Previsoke kamate -Preskupa kuna -Ruzna arhitektura u masovnim sukobima estetike i voluma i jos ruzniji okolis -Losa -Losa infrastruktura -Cijene nenormalne, brutalne i idiotske -Prevelika mjesecna davanja (dalmacija). Placas sve cijele godine a koristis max 3 tijedna. -Mala kvadratura zemljista u odnosu na velicinu objekata -Zemljista se prodaju kao "projekti" . Primjer "prodaje se parcela od 1000 m2 sa dozvoljenom gradnjom 25 stanova???? Haloooo,..ja zelim graditi jednu Manju kucu a ne 25 stanova. -Neizvjesnost oko poreza na nekretnine. -Nemogucnost dogovora sa susjedima oko odrzavanja. Ima toga jos na tone, ali mi se neda pisati.

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
08:12 21.02.2014.

Evo mog prijedloga kako se markt s nekretninama moze najbrze oporaviti:SMANJITE CIJENE !!!nije HR Monaco niti Spanija ali su cijene na toj razini s kvalitetom gradnje iz Moldavije....Dok god budu ovakve cijene NECE se nista prodati niti kupiti...Pogledajte samo u oglasnike sta se sve prodaje npr:jedna stala! od 50 m² bez infrastrukture u Istri -trazena cijena 50000 € ????Nah hallo,tko je ovdje lud

FE
febijann
09:45 21.02.2014.

Zakone koja gosp.Mrak preslikava iz Finskog zakonodavstva su potpuno kontraproduktivni u Hrvatskoj.Oni nisu prilagodjeni ovom prostoru,tradiciji ni mentalitetu i nemogu ovdje funkcionorati.Napravila je zbrku i kaos i hoce u par mjececi promijeniti nesto sto ide stotinama godina.Npr.:legalizacija.Ljudi su ovdje gradili stotinama godina kako su gradili i to se nemoze preko noci promijeniti .To bi gospodja Mrak trebala znati.Legalizacija bi ako se zeli uspijeti trebala biti proces kojii bi trebao ici najmanje 10 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije