Naslovnica Vijesti Hrvatska

Okončano izvlačenje Hrvata iz Libije: Stiglo i 26 radnika Crosca

U Libiji je ostalo još četvero naših državljana koji nisu htjeli otići. Hrvatska se pobrinula i za državljane iz desetak zemalja koji su u Libiji radili za domaće tvrtke, ali su i neke zemlje pomogle našima.
01. ožujka 2011. u 19:30 5 komentara 25 prikaza
libija (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

U utorak navečer u zagrebačku zračnu luku zrakoplovom iz Kaira pristiglo je 26 radnika Crosca koji su se cijelo vrijeme od početka nemira nalazili u Kufri, gradu u pustinji smještenom u središtu Libije.

Time je uspješno okončano izvlačenje hrvatskih radnika iz Libije, a u toj su zemlji, na vlastiti zahtjev, ostala još četiri hrvatska državljana.

Od 21. veljače ukupno su evakuirana 404 hrvatska i 51 strani državljanin, rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Hrvatska se pobrinula za državljane iz SAD-a, V. Britanije, Italije, Austrije, Kanade, Srbije, C. Gore, Rumunjske i Nizozemske, a u evakuaciji Hrvata pomagali su Austrija, Bugarska, C. Gora, SAD, Srbija...

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • mamba64:

    U Libiji su ostala četiri Hrvatska državljana koji se nisu htjeli vratiti u Hrvatsku. Što će raditi u Hrvatskoj ? Kopati po škavacama,Gladovati ili se tući po ulicama sa policijom.

  • brainiac:

    Da meni neko cijelu godinu salje pare s kakve naftne platforme i ja bi ga doceko na aerodromu u suzama :-))))

  • maxxxx:

    02.03.2011. u 08:26h Deprimirani je napisao/la: -------------------------------------------------------------------- fala Bogu da imamo tebe da nam objasniš kako je tamo