Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVAKUACIJA

Okončano izvlačenje Hrvata iz Libije: Stiglo i 26 radnika Crosca

libija (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/10
Autori: bk/VLM, sve
01.03.2011.
u 19:30

U Libiji je ostalo još četvero naših državljana koji nisu htjeli otići. Hrvatska se pobrinula i za državljane iz desetak zemalja koji su u Libiji radili za domaće tvrtke, ali su i neke zemlje pomogle našima.

U utorak navečer u zagrebačku zračnu luku zrakoplovom iz Kaira pristiglo je 26 radnika Crosca koji su se cijelo vrijeme od početka nemira nalazili u Kufri, gradu u pustinji smještenom u središtu Libije.

Time je uspješno okončano izvlačenje hrvatskih radnika iz Libije, a u toj su zemlji, na vlastiti zahtjev, ostala još četiri hrvatska državljana.

Od 21. veljače ukupno su evakuirana 404 hrvatska i 51 strani državljanin, rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Hrvatska se pobrinula za državljane iz SAD-a, V. Britanije, Italije, Austrije, Kanade, Srbije, C. Gore, Rumunjske i Nizozemske, a u evakuaciji Hrvata pomagali su Austrija, Bugarska, C. Gora, SAD, Srbija...

Ključne riječi

Komentara 5

MA
mamba64
21:33 01.03.2011.

U Libiji su ostala četiri Hrvatska državljana koji se nisu htjeli vratiti u Hrvatsku. Što će raditi u Hrvatskoj ? Kopati po škavacama,Gladovati ili se tući po ulicama sa policijom.

BR
brainiac
01:11 02.03.2011.

Da meni neko cijelu godinu salje pare s kakve naftne platforme i ja bi ga doceko na aerodromu u suzama :-))))

MA
maxxxx
09:54 02.03.2011.

02.03.2011. u 08:26h Deprimirani je napisao/la: -------------------------------------------------------------------- fala Bogu da imamo tebe da nam objasniš kako je tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije