Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnici

Oko 700 ordinacija od danas radi usporeno: 20 minuta po pacijentu

Sisak: Uobičajene gužve u čekaonicama pred ordinacijama liječnika opće medicine
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/4
26.06.2018.
u 15:41

Razlog revoltu liječnika primaraca leži u odustajanju resornog ministra od privatizacije ordinacija, kako su to prvo dogovorili na zajedničkoj radnoj skupini za izradu prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti (ZOZZ)

Oko 700 koncesionara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti od utorka radi sporije izražavajući time nezadovoljstvo Nacrtom prijedloga novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, doznaje se u strukovnoj udruzi koncesionara u kojoj ističu da je najveći odaziv liječnika  u Zagrebu i Splitu, no da im se odazvalo dosta koncesionara u Rijeci i Osijeku.

Razlog revoltu liječnika primaraca leži u odustajanju resornog ministra od privatizacije ordinacija, kako su to prvo dogovorili na zajedničkoj radnoj skupini za izradu prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti (ZOZZ)

"Radimo i dalje, samo smo usporili držeći se smjernica, koje predviđaju 20 minuta obrade po svakom pacijentu", potvrdila je Hini Josipa Rodić, predsjednica Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite.

Tim tempom, kaže, mogu primiti 40-ak pacijenata dnevno, što će se pokazati kao problem u ambulantama gdje ih, zbog manjka liječnika, dnevno bude i više od stotinu.

No, danas još nema problema jer su pacijenti čuli za izmjene u radu  liječnika, tako da je u cijeloj Hrvatskoj zabilježeno znatno manje pacijenata u čekaonicama, kaže Rodić.

Zakon koji 27. lipnja ide na Vladu predviđa da 25 posto liječnika ostaje u domovima zdravlja, iako se za ostanak, prema nekim anketama, izjasnilo desetak posto domskih liječnika, i premda su primarci smatrali gotovom stvari da se ide u potpunu privatizaciju.

Liječnici koncesionari najavili su i ustavnu tužbu jer smatraju da su oni koji žele biti privatnici a to ne mogu – diskriminirani.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

Sisak: Uobičajene gužve u čekaonicama pred ordinacijama liječnika opće medicine
1/11

Komentara 3

Avatar Grunf
Grunf
16:26 26.06.2018.

a kao prije su radili nešto brže.

Avatar mofo
mofo
19:24 26.06.2018.

Moj liječnik opće prakse obavezno kasni bar 45min, uđe u ordinaciju, za 10min izađe, nema ga još 15, vraća se sa šalicom kave nazad i onda za 5min počne zvati ljude. S time da one naručene upisuju bar dva sata iza početka radnog vremena, znači ako nema nenaručenih, ili ako se nekim slučajem drže nekog njihovog pravila da nenaručeni dolaze pred kraj radnog vremena, ima još to vremena dok krene nešto raditi.. I onda se još obavezno bune na hrpu posla.. a vjerojatno imaju i pauzu, gablec i to, haha taj se naradi jedno 4 sata ako dnevno.. i good luck dobiti ih telefonski...

BO
BozeSacuvaj
20:00 26.06.2018.

Koji su to mafijaši u bijelom!!,,kukaju da nedostaje liječnika a možda uskoro 1/3 Hrvatske bude prazna,kukaju da su im materijalna prava mala i da imaju po skoro pa "5 tisuća" radnih sati viška mjesečno-a niti jedan doktor početnik nema manjuu plaću od minimalno 10 tisuća kuna,,ovo je najgora kasta u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije