Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravstva

Milan Kujundžić o skupljem dopunskom: Sve je moguće

Milan Kujundžić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
17.06.2018.
u 19:52

Treba sačuvati zdravstvo dostupno svima, kazao je ministar, ali i progovoriti da postoje oni koji zarađuju, a vode se za socijalne slučajeve

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je u emisiji N1 televizije da je Zakon o zdravstvenom osiguranju u pripremi.

– Sastavljeno je povjerenstvo, imamo radnu verziju, međutim, ovdje sam išao s demokratskim nadstandardom, pozvao sam sve dionike i rekao: “Pred vama je tabula rasa, iznosite svoje prijedloge i uzet ćemo najbolje!” Zakon o zdravstvenom osiguranju bit će vrlo osjetljiv – kazao je ministar.

Na pitanje može li se očekivati skuplje zdravstvo poručio je da trebamo definirati što je obvezno.

– I što za obvezno ima pravo, to mora i dobiti. Dopunsko je druga razina, vrlo je važno, za jedan znatan dio država bi trebala platiti, a ne plaća uvijek. Treba uzeti i dodatno osiguranje, ako netko hoće platiti još 100, 200 eura. To treba staviti na stol i naciji reći: “Gospodo, izaberite što želite” – kazao je ministar.

Dodao je i da treba sačuvati to da je zdravstvo dostupno svima, ali i progovoriti o tome da postoje brojni koji zarađuju, ali vode se kao socijalni slučajevi.

– Imaju nekretnine, voze Porschee... Da, sigurno u obveznome može biti samo bolje nego sada i više nego sada – rekao je Kujundžić.

Na ponovno pitanje zbog čega ne želi otkriti hoće li biti poskupljenja dopunskog, ministar je rekao da je sve moguće.

Komentara 20

FE
fefellerunt
21:21 17.06.2018.

Pa mora se dodatrno zaraditi u zdravstvu, zašto se ne ukaže koji to ne moraju plaćati dopunsko i zašto? Zašto zatvorenici imaju pravo na usluge dopunskog i tko to plaća, dok umirovljenik koji si ne može uplatiti dopunsko to nema?? Kontrola tzv socijalnih lsučajeva je posebna priča kao što je istaknuo i ministar, alije istakknuo koliko zarađuju farmaceutski dileri (preko 10 000 kn ) te kolika je učinkovitost naših liječnika, na žalost mnogi koji vrijede su otišli jer nisu željeli trpjeti da imaju plaću istu kao i onaj koji niti zna niti radi . Kada bi se ovo riješilo dopunsko bi moglo biti simboličnih 30 -tak kn i za sve bi bilo

RI
rightside
20:10 17.06.2018.

e moj kujundicu,, ti ocito zelis od plenkovica uzet primat naj goreg politicara pa dajes ovakve izjave,,a sta ce se dogodit ako npr umirovljenici vise ne zele placat tvoja povecanja? hoces li svima uskratit lijecenje, i onima koji mogu i onima koji nemaju od kuda platit povecanje? iako je npr mirovina od 1900kuna potpuno podnosljiva za prezivljanje u hrvatskoj po misljenju druga plenkovica,,)))) pa necete vise dokle hocete,, kraj vam se nazire,,i iako sam svoj glas uvjek davao vama, ovaj puta uopce necu dat nikom, ukoliko ostane plenkovic u vladi,i njegovi"poslusnici")))

CR
creedence1954
21:06 17.06.2018.

Kujundžić je još jedna kukavica koja odustaje provesti nužne reforme u obiteljskoj medicini, temelju zdravstva! Nema promjena, liječnici će još više odlaziti. Ali bitno da su oni na vlasti, sdp, hdz...svejedno! Jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije