Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA NOVA

Ogulinci u Novu godinu zakoračili veselo, održan i dječji doček

Foto: Ogulin
1/15
01.01.2018.
u 20:57

etu godinu za redom se 9 najhrabrijih Ogulinaca okupalo u jezeru Sabljaci, po kojem je Ogulin svima dobro poznat.

Tradicionalni doček nove godine održan je na Trgu kod golubice, u Novu godinu uveli su ih najbolji ogulinski bendovi Partyano i Speen.

Red pjesme, red plesa i red zabave. Glazbeni program je započeo već u 22 sata, iako su se brojni posjetitelji počeli već oko 20 sati okupljati za vrijeme tonske probe.

Kroz cijeli program ih je vodio poznati radijski voditelj Radio Ogulina, Dubravko Dragičević.

Kako bi sve prošlo u veselom iščekivanju i kako zanimljivosti ne bi nedostajalo, pobrinuli su se i brojni partneri dočeka koji su za tu prigodu osigurali nagrade za najsretnije posjetitelje. Bilo je tu svega, od večera, sauna za dvoje do putovanja u Toskanu za dvije osobe u organizaciji putničke agencije Klek.

Voditelj je znakovito bacao teniske loptice u publiku kao najavu Državnog prvenstva Hrvatske u tenisu, koji se već sljedeći vikend počinje održavati u Ogulinu. Prvi put prvenstvo nije u Zagrebu, već u gradovima Osijeku, Zadru i Ogulinu. Trajat će do početka veljače, za kada je predviđeno finale.

Doček je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Grada Ogulina, te su tako sve uzvanike u ponoć pozdravili gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom, te je saborski zastupnik Tomislav Lipošćak.

Dječji doček Nove godine u podne

Više od tisuću djece s roditeljima, bakama, djedovima i bližom i daljom rodbinom je dočekalo Novu godinu, organiziranu posebno za njih. Prvi put je u Ogulinu ove godine organiziran doček nove godine za najmanje Ogulince na kojem nije manjkalo smijeha, zabave, veselja, pjesme i plesa. Na opće zadovoljstvo svih prisutnih zabava je potrajala čak tri puna sata. Trg kod golubice je bio pun razraganih dječjih lica. Posjetitelji su se počeli okupljati već oko 10 sati i s nestrpljenjem očekivali podne i odbrojavanje. Kroz program ih je vodio ogulinskom kraju dobro poznati radijski voditelj Dubravko Dragičević koji ima niz godina iskustva rada na Radio Ogulinu uz 12-godišnjeg Dražena Grgurića koji je već postao omiljen kao voditelj dječjih događanja među Ogulincima. Nešto prije podne su iščekivanje svojim prisustvom i nastupom uveličale pobjednice Jagora, prvog ogulinskog dječjeg festivala, Dora Kurelac i Natalli Zorkić, u pratni svima već dobro znanog Jagor benda, na čelu s Danijelom Vučićem. Nastupile su i međunarodne prvakinje, ogulinske mažoretkinje.

Točno u podne je spektakl kulminirao vatrometom konfeta. Za sve prisutne je organizirana i tombola s bogatim nagradama, od slatkih paketića, članstva u Gradskoj knjižnici i čitaonici, proslave rođendana za do 15 djece u organizaciji hotela Frankopan pa do putovanja u Toskanu, poklona generalnog pokrovitelja putničke agencije Klek. Mališani su se javljali sami za nastup na pozornici te je tako nekolicina njih i nešto otpjevala. Nakon vatrometa svi su se zasladili tortom hotela Frankopan i odnijeli kući veselo balone.

Doček je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Ogulina, a u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Turističke zajednice grada Ogulina.

Jubilarno novogodišnje kupanje na Sabljacima

Petu godinu za redom se 9 najhrabrijih Ogulinaca okupalo u jezeru Sabljaci, po kojem je Ogulin svima dobro poznat. Ni loše vrijeme ni niske temperature ih ne mogu obeshrabriti. Kažu kako to rade radi zdravlja i za svoj Ogulin. Kupanje je ove godine bilo nešto ugodnije jer je temperatura zraka bila 11 Celzijevh stupnjeva, a temperatura vode 6 Celzijevih stupnjeva, ali je zato puhao jak vjetar radi kojeg se svima prisutnima temperatura činila puno niža. Ideja o kupanju je začeta kad je izgorio restoran Sabljaci, te su kupači na čelu sa idejnim začetnikom Zvonkom Ranogajecom na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnost za Ogulin i sve Ogulince, a i turiste naravno, jer je Jezero bilo mjesto brojnih dobrih zabava, proslava, kupanja, sportskih igara i slično.

U vodu su hrabro skočili Zvonko Ranogajec, Željko Stipetić, Zvonko Lipošćak, Ljerko Žanić, Dalibor Kovačić, Marinko Puškarić, Dario Matijašić, Mate Sertić i Zdravko Prša.

Za sve posjetitelje je pripremljen čaj i kuhano vino, kako bi se ugrijali, a tu je bila i prodaja domaćih proizvoda, od rakija, meda do ogulinskog kiselog zelja. Ovo je prva godina kako je kupanje bilo u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, a pod pokroviteljstvom Grada Ogulina.

Pogledajte galeriju: Kako je Nova godina dočekana diljem Hrvatske

1/227
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije