Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGI TO NE ZNAJU

Ograde u Londonu privlače pozornost zbog svojih udubljenja, povjesničarka objasnila čemu su služile

Screenshot TikTok
18.04.2023.
u 13:50

Tijekom Drugog svjetskog rata to nisu bile ograde već nosila za ranjene civile nakon njemačkog bombardiranja Londona

Ograde u Londonu s neobičnim udubljenjima privlače pažnju brojnih posjetitelja, a mnogi ne znaju da je zapravo riječ o ogradama koje su spasile stotine života te su važan dio povijesti. Naime, tijekom 40-ih godina prošlog stoljeća to nisu bile ograde već nosila na kojima su se prenosili ranjeni civili tijekom masovnog njemačkog bombardiranja Londona 1940. i 1941. godine u Drugom svjetskom ratu. 

Engleska povjesničarka Alice Loxton objavila je video u kojem je objasnila pravo porijeklo ograda, a koji je na TikToku pregledan više od pola milijuna puta. 

@history_alice You asked for it … here is more of London’s incredible WW2 story! #history #historyfacts #historytime #historymemes #londonhistory ♬ original sound - Alice Loxton

– Metal je bio prijeko potreban u doba rata. Nosila su izrađivali od ograda jer je bilo najjeftinije. Napravili su ih tisuće i u to vrijeme mnoge londonske ulice nisu imale ograde – ispričala je ona. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije