Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPOVINA ZRAKOPLOVA

Ogorec: Najisplativije je da sami štitimo zračni prostor, ako ćemo plaćati nekome onda dolazi do niza problema

Američki vojni zrakoplovi F-16 sletjeli u vojarnu na Plesu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
20.11.2020.
u 14:19

Govorio je i o problemu migranata te rekao da hrvatska policija dobro štiti granice

Vanjskopolitički analitičar prof. Marinko Ogorec prokomentirao je za HRT kako Hrvatska mora štititi svoj zračni prostor. Napomenuo je kako je najisplativije da ga štitimo sami, a ako ćemo plaćati nekome da ga štiti 'onda dolazi i do niza problema'.

Ogorec kaže kako bi tada izgubili dio vitalnih oružanih snaga te da si Hrvatska to ne smije dopustiti.

Govorio je i o problemu migranata te rekao da hrvatska policija dobro štiti granice. Osvrnuo se i na tvrdnje o maltretiranju migranata. Kazao je kako na objavljenim fotografijama nasilja nema.

Za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor smatra da bi bilo važnije ostalim članicama Europske unije da Hrvatska u njega uđe nego samoj Hrvatskoj, piše HRT.

- Mi ionako dobro štitimo svoje granice, mi ćemo i tako imati određeni prostor, naravno, ako bi bili članica Schengenskog prostora onda bi imali i određene benefite s kojima bi se olakšala zaštita granica, ali i za sada je to funkcionalno i zadovoljavajuće i ja tu ne vidim nikakav problem, rekao je vanjskopolitički analitičar.

Ogorec je naglasio kako migranti koji imaju kod sebe nekoliko tisuća eura i ne žele legalno prijeći granicu, očito žele ostati nevidljivi te se postavlja pitanje zašto oni to rade i ne žele se legalno registrirati pri prelasku granica. Dodao je kako na ta pitanja trebaju odgovoriti obavještajne agencije, a najmanje hrvatske obavještajne agencije, jer je to prvenstveno problem zapadnoeuropskih zemalja.

VIDEO: Američki vojni zrakoplovi F-16 sletjeli u vojarnu na Plesu

Komentara 5

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
15:55 20.11.2020.

Nije valjda da opet uzimamo borbene? Jos nismo vidjeli ni one nevidljive kaj kaplar Krsto uzeo...

DU
Deleted user
14:56 20.11.2020.

Naravno da treba imati svoje zrakoplovstvo (iako treba učiti iz Armensko- Azerskog rata i bespilotnim letjelicama, te učinkovitom pzo). No treba reći narodu istinu, Zaštitu zračnog prostora članice NATO-a, međusobno ne naplaćuju. Danas ja avionima štitim tvoje nebo, jer ih imam, sutra ti nama daš 1000 vojnika negdje na bojište, za razmisliti, ali je tako.

LO
Lolita3
14:25 20.11.2020.

Zar Ogorec nije rekao da se avioni mogu i iznajmiti? Te da je bogata Austrija svoje avione iznajmila, a ne kupila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije