Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Cijene najma luduju. Ogorčena Zagrepčanka: Previše traže za rupu!

Kakva su vaša iskustva? Mislite li da su cijene najma previsoke? Podijelite s nama svoje mišljenje na javi@vecernji.net
Objava 04. srpnja 2019. 36221 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 256
 • Uvjekprotiv:

  I ja bi na more ali 70€ dan mi skupo i još 1000m do mora! A namještaj i ostalo iz 18st!

  23:00 04. 7. 2019.
 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  Dnevni najam stanova je uništio fer cijene. U Parizu i Londonu su već uvedeni porezi za iznajmljivanje na dnevni najam da bi se zaštitilo studente i radnike

  9 23:28 04. 7. 2019.
 • Avatar tzvnovinar
  tzvnovinar:

  cijena stana u najmu je onolika koliko vlasnik traži. država mora samo naplatiti porez.

  19 23:27 04. 7. 2019.
 • Avatar antimaterija
  antimaterija:

  Fenomen divljanja cijena stanova zbog dnevnog najma stanova odnosno turizma još je jedan od jasnih dokaza da u nekim situacijama instrumenti države/regije/gradova jesu nužna zaštita općeg stanovništva od štetnih trendova. I dok je posve shvatljivo da svako za svoj prostor ... prikaži još! ovisno o stanju tržiša može tražiti bilo koji novac jednako tako i ti vlasnici moraju shvatiti da povećanje buke u susjedstvu, povećanje količine smeća, povećanje opterećenja infrastrukture njihovih gosti NISU PROBLEMI ostalih građana koji ne iznajmljuju svoje stanove a te probeleme netko treba i sanirati. Kako bi se uravnotežile sve te sukobljene silnice nužni su kontrolni mehanizmi pa gradovi recimo mogu iznajmljivačima odrezati značajno veće poreze kojima bi se "peglale" sve štetne posljedice turizma, od smeća, buke, opterećenja infrastruktura pa sve do rješavanja stambenog pitanja građana a nužna su i određena pravila o kategorizaciji kvalitete. Nadalje država može sustavnije graditi subvencionirane zgrade gdje bi kvadrat stana bio znatno povoljniji negoli je sučaj kod komercijalne gradnje, pa bi se postigla čak 2 pozitivna efekta, naime manjak potražnje trajnog najma (pad cijena!) i manjak potražnje komercijalnih stanova (pada cijene kvadrata komercijalne gradnje!). Štoviše država bi i uz takav znatno jeftiniji kvadrat još uvijek imala i blagi profit. No u ovoj državi ne postoji niti politička volja za to, niti znanje, niti sposobnost, a često niti poštene namjere vlastodržaca.

  24 23:23 04. 7. 2019.
 • Cafa:

  Stanodavci ne plaćaju porez i ne prijavljuju podstanare. To je u 95% slučajeva. Ako hoćeš da te prijave, što je njihova zakonska obaveza, i ako ih uspiješ nagovoriti - prebacit će porez na tebe. Sam ćeš plaćati porez na svoje ... prikaži još! stanovanje. Dabogda svi propali i dabogda vam nitko ne živio u tim naslijeđenim stanovima kupljenima za par dinara za vrijeme Juge.

  3 00:48 05. 7. 2019.
 • vonstauffenberg:

  Zvaničnibeograd: Šta se vraćalo nazad?1971 se dogodila pobuna u Hrvatskoj zbog nejednake raspodjele i trošenja republičkog novca ili kako se to zvalo( to je bio jedan od razloga pobune).To događaj se zvao HRVATSKO PROLJEĆE.Novi Beograd je izgrađen velikim svotama novaca ... prikaži još! došlih iz Hrvatske i Slovenije.

  2 00:06 05. 7. 2019.
 • Novaaa:

  Vani malo koja 19 godišnjakinja može priuštiti da sama stoji u stanu bilo da se radi o studentici ili se tek zaposlila. Obično neđe cimericu i svatko renta po jednu sobu. Ako se studira usput se i radi i nema ... prikaži još! roditelja da plaćaju cijeli najam. Ova bi sama u svoj stan sa 19 i da je još džabe.

  3 23:59 04. 7. 2019.
 • Deleted user:

  Privatno vlasništvo nije socijalna kategorija koja ima zadaću "opskrbiti" tržište jeftinim stanovima. Koliko ja cijenim svoju imovinu moja je privatna stvar. Stvar najmoprimca pak je hoće li ili neće po cijeni koju tražim. No, koliko vidim, socijalistički mentalitet kod mnogih ... prikaži još! je ostao i misle kako "je sve zajedničko"! Nije nikada ni bilo - jedino se prodavala gusta magla da je tako.

  18 22:52 04. 7. 2019.
 • Oblivion:

  Prije par godina na povratku sa mora stali smo u Biogradu kod frendova da svi zajedno putujemo kući. Oni su iznajmili kuću sa 3 apartmana (3 obitelji), podijelili troškove(60E/dan svaki) taman došli dok se radio račun. Vlasnik se smrdio ko ... prikaži još!o konj jer za vrijeme sezone živi u nekavoj baraci bez vode i toliko je lijen da se ne ide otuširat na plažu. Ni žena mu nije bila u boljem stanju, po majci masne fleke valjda od kuhanja, znojni pazusi, frizura na juriš, noge prljave ko da su hektar krumpira ručno iskapali. Samo daj lovu, mada se frend nije žalio na čistoću smještaja i nisu im se petljali u boravak, ali brate mili bar se operi ak već radiš i komuniciraš s ljudima

  1 09:36 05. 7. 2019.
 • Deleted user:

  Kada bi država investirala u dovoljan broj socijalnih stanova za najam problem bi največim djelom bio riješen. Ali u državi koju ima mafija = utopia.

  17 23:56 04. 7. 2019.
 • Deleted user:

  Ovaj antimaterija je teza budala i jadnik jalni.

  3 23:42 04. 7. 2019.
 • Avatar links
  links:

  nekako mi se čini i da su cijene derivata previsoke... i to debelo revisoke!!!

  23:01 04. 7. 2019.
 • Deleted user:

  Cijene su preniske. Kako mislite da ja s profesorskom plaćom, ZAMP-om i 116 stanova spojim kraj s krajem? - Josip Ović

  23:44 04. 7. 2019.
 • Dolinski:

  Država mora pojednostavit birokraciju prilikom ishodovanja građevinskih dozvola za novogradnju i dogradnju, pa bi se više i gradilo pa sa povećanom ponudom stanova bi se spustila i njihova cijena. Već sam više puta pisa, npr. građevinska dozvola za obiteljsku kuću ... prikaži još! treba biti 1 jedini A4 papir

  2 08:01 05. 7. 2019.
 • marko254:

  Bilo bi zanimljivo istražiti koliko je navedenih podstanara sklopilo bilo kakvu vrstu ugovora o najmu. Ako je ugovor sklopljen na određeni period onda nema biš ča, sezona je. Ako je podstanar upoznat s činjenicom da će ga se iselit tijekom ... prikaži još! sezone, onda čemu kuknjava? Ako ti ne odgovara, ne pristanes i trazis dalje. Svi bi danas smuljali drzavu, izbjegli poreze, ugovore i bilo koji oblik zakonitog poslovanja pa se onda čude nepovoljnom ishodu. Prestanite pristajati na takve ponude, upoznajte se sa svojim pravima i budite ih spremni i potraživat zakonski.

  1 10:49 05. 7. 2019.
 • Uvjekprotiv:

  Svako za svoje traži koliko hoće a na vama je uzmi ili ostavi!

  26 22:41 04. 7. 2019.
 • bluesclues:

  niko ne spominje slovence, madjare i bosance koji po moru iznajmljuju svoje nekretnine bez da plate lipe nasoj drzavi....

  1 07:47 05. 7. 2019.
 • Igggy:

  Zašto bi si svatko morao priuštiti da živi u Zagrebu?

  31 22:53 04. 7. 2019.
 • Zekonja:

  Ja sam cuo da su i u Monacu stanovi isto skupi. I jos u nekoliko stotina drugih europskih gradova. I sto cemo sad ?

  19:55 05. 7. 2019.
 • Deleted user:

  Cijene najma su točno onoliko koliko tržište hoće platiti. Ova socijalistička žgadija bi sve više otimala porezom iz džepa poduzetnika, ali bi ih usto i davila na sve načine. Pa nek ogorčena Zagrepčanka iznajmi u Sesvetama i sjedne na bus... ... prikaži još! Što misli da će u Dublinu ili Muenchenu za siću iznajmiti u centru? Ili neka kao i drugi digne kredit i plaća 30 godina umjesto da nasjeda na propagandu sa samo putuje i provodi se i ne zamara se s kupovinom nekretnine. Kao džoker može se uvijek deklarirati kao Romkinja i tražiti besplatan stan od Banditosa....

  09:52 05. 7. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.