Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preskupo
Povratak na članak

Cijene najma luduju. Ogorčena Zagrepčanka: Previše traže za rupu!

Kakva su vaša iskustva? Mislite li da su cijene najma previsoke? Podijelite s nama svoje mišljenje na javi@vecernji.net

Komentari 256

UV
Uvjekprotiv
23:00 04.07.2019.

I ja bi na more ali 70€ dan mi skupo i još 1000m do mora! A namještaj i ostalo iz 18st!

VL
Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
23:28 04.07.2019.

Dnevni najam stanova je uništio fer cijene. U Parizu i Londonu su već uvedeni porezi za iznajmljivanje na dnevni najam da bi se zaštitilo studente i radnike

VL
Avatar tzvnovinar
tzvnovinar
23:27 04.07.2019.

cijena stana u najmu je onolika koliko vlasnik traži. država mora samo naplatiti porez.

VL
Avatar antimaterija
antimaterija
23:23 04.07.2019.

Fenomen divljanja cijena stanova zbog dnevnog najma stanova odnosno turizma još je jedan od jasnih dokaza da u nekim situacijama instrumenti države/regije/gradova jesu nužna zaštita općeg stanovništva od štetnih trendova. I dok je posve shvatljivo da svako za svoj prostor ovisno o stanju tržiša može tražiti bilo koji novac jednako tako i ti vlasnici moraju shvatiti da povećanje buke u susjedstvu, povećanje količine smeća, povećanje opterećenja infrastrukture njihovih gosti NISU PROBLEMI ostalih građana koji ne iznajmljuju svoje stanove a te probeleme netko treba i sanirati. Kako bi se uravnotežile sve te sukobljene silnice nužni su kontrolni mehanizmi pa gradovi recimo mogu iznajmljivačima odrezati značajno veće poreze kojima bi se "peglale" sve štetne posljedice turizma, od smeća, buke, opterećenja infrastruktura pa sve do rješavanja stambenog pitanja građana a nužna su i određena pravila o kategorizaciji kvalitete. Nadalje država može sustavnije graditi subvencionirane zgrade gdje bi kvadrat stana bio znatno povoljniji negoli je sučaj kod komercijalne gradnje, pa bi se postigla čak 2 pozitivna efekta, naime manjak potražnje trajnog najma (pad cijena!) i manjak potražnje komercijalnih stanova (pada cijene kvadrata komercijalne gradnje!). Štoviše država bi i uz takav znatno jeftiniji kvadrat još uvijek imala i blagi profit. No u ovoj državi ne postoji niti politička volja za to, niti znanje, niti sposobnost, a često niti poštene namjere vlastodržaca.

VL
CA
Cafa
00:48 05.07.2019.

Stanodavci ne plaćaju porez i ne prijavljuju podstanare. To je u 95% slučajeva. Ako hoćeš da te prijave, što je njihova zakonska obaveza, i ako ih uspiješ nagovoriti - prebacit će porez na tebe. Sam ćeš plaćati porez na svoje stanovanje. Dabogda svi propali i dabogda vam nitko ne živio u tim naslijeđenim stanovima kupljenima za par dinara za vrijeme Juge.

VL
VO
vonstauffenberg
00:06 05.07.2019.

Zvaničnibeograd: Šta se vraćalo nazad?1971 se dogodila pobuna u Hrvatskoj zbog nejednake raspodjele i trošenja republičkog novca ili kako se to zvalo( to je bio jedan od razloga pobune).To događaj se zvao HRVATSKO PROLJEĆE.Novi Beograd je izgrađen velikim svotama novaca došlih iz Hrvatske i Slovenije.

VL
NO
Novaaa
23:59 04.07.2019.

Vani malo koja 19 godišnjakinja može priuštiti da sama stoji u stanu bilo da se radi o studentici ili se tek zaposlila. Obično neđe cimericu i svatko renta po jednu sobu. Ako se studira usput se i radi i nema roditelja da plaćaju cijeli najam. Ova bi sama u svoj stan sa 19 i da je još džabe.

VL
DU
Deleted user
22:52 04.07.2019.

Privatno vlasništvo nije socijalna kategorija koja ima zadaću "opskrbiti" tržište jeftinim stanovima. Koliko ja cijenim svoju imovinu moja je privatna stvar. Stvar najmoprimca pak je hoće li ili neće po cijeni koju tražim. No, koliko vidim, socijalistički mentalitet kod mnogih je ostao i misle kako "je sve zajedničko"! Nije nikada ni bilo - jedino se prodavala gusta magla da je tako.

VL
OB
Oblivion
09:36 05.07.2019.

Prije par godina na povratku sa mora stali smo u Biogradu kod frendova da svi zajedno putujemo kući. Oni su iznajmili kuću sa 3 apartmana (3 obitelji), podijelili troškove(60E/dan svaki) taman došli dok se radio račun. Vlasnik se smrdio koo konj jer za vrijeme sezone živi u nekavoj baraci bez vode i toliko je lijen da se ne ide otuširat na plažu. Ni žena mu nije bila u boljem stanju, po majci masne fleke valjda od kuhanja, znojni pazusi, frizura na juriš, noge prljave ko da su hektar krumpira ručno iskapali. Samo daj lovu, mada se frend nije žalio na čistoću smještaja i nisu im se petljali u boravak, ali brate mili bar se operi ak već radiš i komuniciraš s ljudima

VL
DU
Deleted user
23:56 04.07.2019.

Kada bi država investirala u dovoljan broj socijalnih stanova za najam problem bi največim djelom bio riješen. Ali u državi koju ima mafija = utopia.

VL
DU
Deleted user
23:42 04.07.2019.

Ovaj antimaterija je teza budala i jadnik jalni.

VL
Avatar links
links
23:01 04.07.2019.

nekako mi se čini i da su cijene derivata previsoke... i to debelo revisoke!!!

VL
DU
Deleted user
23:44 04.07.2019.

Cijene su preniske. Kako mislite da ja s profesorskom plaćom, ZAMP-om i 116 stanova spojim kraj s krajem? - Josip Ović

VL
DO
Dolinski
08:01 05.07.2019.

Država mora pojednostavit birokraciju prilikom ishodovanja građevinskih dozvola za novogradnju i dogradnju, pa bi se više i gradilo pa sa povećanom ponudom stanova bi se spustila i njihova cijena. Već sam više puta pisa, npr. građevinska dozvola za obiteljsku kuću treba biti 1 jedini A4 papir

VL
MA
marko254
10:49 05.07.2019.

Bilo bi zanimljivo istražiti koliko je navedenih podstanara sklopilo bilo kakvu vrstu ugovora o najmu. Ako je ugovor sklopljen na određeni period onda nema biš ča, sezona je. Ako je podstanar upoznat s činjenicom da će ga se iselit tijekom sezone, onda čemu kuknjava? Ako ti ne odgovara, ne pristanes i trazis dalje. Svi bi danas smuljali drzavu, izbjegli poreze, ugovore i bilo koji oblik zakonitog poslovanja pa se onda čude nepovoljnom ishodu. Prestanite pristajati na takve ponude, upoznajte se sa svojim pravima i budite ih spremni i potraživat zakonski.

VL
UV
Uvjekprotiv
22:41 04.07.2019.

Svako za svoje traži koliko hoće a na vama je uzmi ili ostavi!

VL
BL
bluesclues
07:47 05.07.2019.

niko ne spominje slovence, madjare i bosance koji po moru iznajmljuju svoje nekretnine bez da plate lipe nasoj drzavi....

VL
IG
Igggy
22:53 04.07.2019.

Zašto bi si svatko morao priuštiti da živi u Zagrebu?

VL
ZE
Zekonja
19:55 05.07.2019.

Ja sam cuo da su i u Monacu stanovi isto skupi. I jos u nekoliko stotina drugih europskih gradova. I sto cemo sad ?

VL
DU
Deleted user
09:52 05.07.2019.

Cijene najma su točno onoliko koliko tržište hoće platiti. Ova socijalistička žgadija bi sve više otimala porezom iz džepa poduzetnika, ali bi ih usto i davila na sve načine. Pa nek ogorčena Zagrepčanka iznajmi u Sesvetama i sjedne na bus... Što misli da će u Dublinu ili Muenchenu za siću iznajmiti u centru? Ili neka kao i drugi digne kredit i plaća 30 godina umjesto da nasjeda na propagandu sa samo putuje i provodi se i ne zamara se s kupovinom nekretnine. Kao džoker može se uvijek deklarirati kao Romkinja i tražiti besplatan stan od Banditosa....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.