Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpora zločincu

Ogorčeni Banjalučani obilježili godišnjicu uhićenja Mladića

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
'POOL'
26.05.2012.
u 20:16

Mladiću i drugim Srbima ne sude zbog kriminalnih radnji i zločina, već zato što su stali na čelo svog naroda, kažu organizatori skupa

Nekoliko desetina građana Banjaluke okupilo se danas na Trgu Krajine u znak potpore haaškom optuženiku Ratku Mladiću, na godišnjicu njegovog uhićenja, a nosili su Mladićevu veliku sliku s transparentom \"Bog ti pomogao, đenerale\", javlja agencija Beta.

– Želimo poslati poruku i Haaškom tribunalu i njegovom pristranom i nepravednom radu, da mi znamo zbog čega sude Ratku Mladiću i drugim Srbima. Ne sude im oni zbog kriminalnih radnji i zločina, već im sude zato što su stali na čelo svoga naroda – rekao je organizator skupa Predrag Adamović dodajući kako je \"general Mladić branio svoj narod i kao takav bit će upisan u povijest srpskog naroda\".

Među sudionicima skupa bila je i nekolicina pripadnika Ravnogorskog pokreta u odorama i vojničkim \"šapkama\" na glavi. Organizatori su dijelili građanima letke s natpisom \"Zbog čega svjetski moćnici sude đeneralu Mladiću?\", kojim se niječe legitimitet Haaškog tribunala. I u Bjeljini je obilježena godišnjica uhićenja Mladića u Lazarevu kod Zrenjanina 26. svibnja 2011, gdje su danas osvanuli plakati s likom Mladića i natpisom \"Srbin\", koje su polijepili aktivisti desničarskog pokreta \"Obraz\".

Ključne riječi

Komentara 11

GO
golo
20:41 26.05.2012.

kada god nikolic kaze da je vukovat srpski grad treba ga pocastiti sa turskom kaficom, svaki put odpremiti raketu iz vukovara u beograd a ime rakete \" vukovar \"

VE
velikazmija
21:02 26.05.2012.

mladić je branio srebrenicu od srebreničana jeli to ispravno --a što su srebreničani trebali napustiti je i bili bi živi --inače da su ostali živi sudilo bi im se za udruženi zločinački pothvat ko gotovini i markaču --

DU
Deleted user
20:40 26.05.2012.

Dao Bog da ga osudili na makar onoliko godina za koliko je smrti odgovoran... pa nek se onda okupljaju do mile volje...jadnici koji podržavaju ratnog zločinca..pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije