Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadoslanje pošiljaka
Povratak na članak

Ogorčena čitateljica: Prevarena sam, platila sam pošti uslugu koju mi nisu izvršili

Korisnica je odlučila nakon dobivenog rješenja prigovor poslati i Povjerenstvu za pritužbe potrošača. Budući da je njezin slučaj trenutno u postupku rješavanja ne možemo ga komentirati, kažu iz Hrvatske pošte

Komentari 18

Avatar Klint
Klint
21:17 12.08.2019.

Iako sam doma dopodne kad poštar raznosi poštu, nikad ne zvoni da preuzmem preporuku, nego u sandučić ubaci obavijest da je pokušao dostavu, pa ja drugi dan moram ići do poštanskog ureda i čekati u redu tj. gubiti vrijeme. Kad sam rekao da hoću staviti prigovor na rad poštara, službenica je rekla da ne mogu u uredu, nego da moram ići u crntralu u Branimirovu (Zagreb)!?

VL
DV
dvorskaluda
20:05 12.08.2019.

Tipičan problem u Hrvatskoj; očito način pružanja usluge nije dobro propisan. Pa mora postojati obrazac (najbolje u kopiji) kojim zahtijevaš da se nešto od nekuda pošalje nekamo - tako da se vidi od kuda, kamo, kome, za koju cijenu i u kojem roku. To sprječava svaki nesporazum o tome tko je ili nije nešto učinio.

VL
ST
stefj
21:51 12.08.2019.

Gledajte, da pošta nije takva kakva je druge kirurške službe bile bi bez posla... A 4 kn parafiskalnog nameta po paketu koji su uveli i država ne reagira samo pokazuje da ne prezaju ni od čega, te da im ništa nije dovoljno... No to je državno poduzeće, zašto bi se ono ponašalo drugačije od države? Kako nas država dere i ubija nam budućnost, zar bi pošta trebala biti nešto pozitivno?

VL
NI
nicola42
21:03 12.08.2019.

Poštara nedostaje (u biti oni su najmanje krivi,ima svugje kukolja), stalno im mijenjaju rute, pošta se raznosi dvaput (utorak i četvrtak) ili triput (ponedjeljak, srijeda, petak) , ali ako doplatite prioritet donosit će vam pošiljke svaki dan,... poštarine su prevelike , HPexpress nije u mogućnosti da na vrijeme dostavi , ..., nedavni moj slučaj: od ZG do KŽ trebalo je 2 tjedna za dostavu HPexpressa a obaveza je bila 3 dana... a nije mi ni dostavljena poruka te sam morao platiti ležarinu (a tko zna što bi bilo da me pošt. službenici ne poznaju pa su mi dojavili da mi paket leži tri dana u pošti), barem 150 isporuka imam godišnje, subotom nema isporuke osim jedino ako imate broj paketa ili broj preporuke pa još i nađete i neku ljubaznu službeni(ka-cu) koja će vam potražiti tj. naći vašu pošiljku, žalio se ili ne ništa se ne događa (probao sam, nema svrhe) ...

VL
TI
tignac9
20:57 12.08.2019.

pošta je lopovskinasljednik i produžena ruka hrvatskih političara

VL
Avatar Karambol
Karambol
20:19 12.08.2019.

Jasno da postoji obrazac za preporučenu pošiljku i preporučenu sa otkupninom (pouzeće). Onaj koji ga preda ima dokaz da ga je predao i točnu u sekundu u kojem uredu. Postoji praćenje takvih pošiljki koja u zadnjih pola godine baš ne radi kako treba. Dešava se da je koji put pošiljke preuzeta, a to nije ažururano. Dešava se da pošiljka po 7 dana čeka prije nego krene na odredište. Jednom je iz Zagreba završila najprije u Osijeku i onda otišla za Ploče. Primatelj pošiljke mora biti obaviješten od strane poštara da je bio pokušaj dostave, i to sada postoji problem. Što ako se taj papirić izgubi, ako ga netko drugi uzme iz poštanskog sandučiča, ili ako ga poštar uopće ne baci. Uglavnom nakon drugog dana počinje teći ležarina, ako je pošiljka teža od 500g. Primatelj i pošiljatelj mogu napisati žalbu, ali to onda traje i traje.

VL
NB
nada.boban7
08:20 13.08.2019.

Ovo s HP je katastroficno. Dostavu ne obavljaju vec samo ostavljaju obavijesti👿 Dakle, ako se placa dostav a ne v rsi se, to je varanje!😈😡

VL
NO
Nordik
07:42 13.08.2019.

Pola šefova u pošti su još u onoj državi, druga polovica uhljebi hdz/sdp.

VL
JM
ja-ma
20:52 12.08.2019.

Ovo je još i malo.Mene je DHL ekspres prevario i nisu me obavijestili da mi je roba na carini.Da spomenem da je roba kasnila DVA TJEDNA,a zbog peripetija koje ću sada napisati umjesto za 5- 7 radnih dana pošiljku sam dobila nakon 35 dana.Kad su me nazvali lagali su da su mi slali SMS-ove kad je roba stigla na carinu.Nikakve SMS-ove nisam dobila.Dvije ljetne obične pamučne haljine i šlape oderali mi carinu 604 kn jer je samo ležarina zbog njihove greške bila 250 kn+ još 100 kn neke takse i + carina.To su najskuplje plaćene dvije krpe i šlape u životu.1400 za nešto što kad je stiglo sam shvatila da ne vrijedi sve skupa 150 kn.NIKADA ne naručujte preko DHL ekspresa već birajte običnu dostavu,a ako naručujete iz Kine konkretno New Chic očekujte smeće.Nažalost,mene je moja škola masno koštala!

VL
Avatar maxist
maxist
14:38 13.08.2019.

Šlamperaj i bezobrazluk koji je normalan i doživio sam sve vrste pljačke a sve po "sitno" 5,17 ili 38 kn (za pismovne pošiljke).....neisporučivanje po 2-3 mjeseca jer je zagubljeno u zg relacijama ! HP je rijetko loše organiziran,a o bezobrazluku kao pravilu (a ne iznimci)..-knjige bi mogao pisati ! ...nivo goluba listonoše

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.