Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GDJE JE TAJ KAMENJAR'
Povratak na članak

Bijele čarape, mobitel, Mercedes... Hercegovce više tako ne etiketiraju

Nisu svi u Hercegovini anđeli, naravno, ali ih se sve trpalo u isti vražji koš. Imena koja zauzimaju istaknute pozicije u društvu tiho su rušila animozitete pa istraživanja hrvatskog javnog mnijenja pokazuju kako se Hrvate iz Hercegovine sada doživljava podjednako tradicionalnima i modernima, dok je 2012. čak 82% ispitanika tvrdilo kako su isključivo tradicionalisti, a broj onih koji smatraju da su bahati prepolovio se s 45 na 22 posto

Komentari 189

DU
Deleted user
17:35 05.07.2017.

Ma, posten je narod u Hercegovini. Upoznao sam Hrvate iz svoh krajeva ali Hercegovci su medju najboljima. Uglavnom spominju se najbolji i najgori a sredina je zaboravljena.

VL
CA
carlo20
17:53 05.07.2017.

Mržnju prema Hercegovcima, ali i Bosancima pručavam zanjih 10 godina i mogu samo zaključiti da u 99% slučajeva, stereotipi i govor mržnje prema Hrvatima BiH podrijetla dolazi od tzv. ljevičara i simpatizera SDPa. Kada sam 2006. postao punoljetan, naginjao samm ljevici i SDPu, nisam bio svjestan mržnji ljevice prema Hercegovcima, ali priključkom na internet 2007. polako to počinjem shvaćati i moj svjetonazor se polako počeo mijenjati. Zašto? Rođeni sam Zagrepčanin, tata mi Dalmatinac, mama rođena Zagrepčanka, ali njezin otac odnosno moj dida je Hercegovac i radovito sam praznike provodio u Hercegovini i Dalmaciji kao i dan danas i naravno da su me pogađali negativni komentari o Hercegovcima na koje sam uglavnom naletavao na internetu, pogotovo na indexu. Počeo sam shvaćati da takve komentare pišu isti likovi i komentatori s kojima dijelim svjetonazor te 2007. 2008. i naravno da mi se sve više počela gaditi ljevica jer nisam mogao podržavati ljevicu i sdp stranku čije biračko tijelo mene prezire jer imam po mami Hercegovačko podrijetlo. Uglavnom, čitajući zadnjih 10 godina naše portale, mržnja se nije smirila do dana današnjeg i nikada ta mržnja prema Hrvatima BiH podrijetla nije bila jača, portal index je žarište te mržnje, ali ni ostali portali nisu daleko. Ljevica i njihovi trol komentatori misle da kampanjom mržnje prema Hrvatima BiH podrijetla sebi donose neke političke bodove, ali zapravo samo si rade štetu jer više od 50% Hrvata ima nekoga tko je povezan s BiH.

VL
GL
Glorfindel
19:04 05.07.2017.

Dobro se zna ko započinje sve te priče i ko zavađa Hrvate. Oni koji mrze Hrvatsku i Hrvate odmah prihvate "igru" i još je više rasplamsaju a najzalosnije što se nađe i tupavih Hrvata pa podu cmoljit kontra hercegovačkih i bosanskih Hrvata. Srećom to je manjina mada su vrlo aktivni u svom raspirivanju mržnje

VL
DI
Diesel
19:32 05.07.2017.

Zao mi je "gospodo", ali unistili ste Hrvate u Bosni, a sad ih istjerujete i iz Hrvatske.

VL
CA
carlo20
20:08 05.07.2017.

Svi poznati dežurni ljevičarski komentatori na ovom portalu, su se zaljepili za ovaj članak i naravno ostavili svoje jugo-šovinističke potpise. To je nevjerojatno koja je to opsjednutost Hercegovcima, nije ni čudo da SDP gubi izbore s takvim biračkim tijelom. Svee ove dežurne sdp komentatore koji su ostavili komentar na ovom članku dobro znam jer visim po portalima zadnjih 10 godina, i svi oni su starija ekipa (50+ godina). Nema sdp budućnosti s takvim biračima, ne gubi SDP izbore bez veze.

VL
CA
carlo20
18:27 05.07.2017.

SDP dežurni komentatori, imate izopačenu percepciju o Hrvatima u Hercegovini. Evo, da vas malo informiram: popis stanovnika BiH 2013. je pokazao da u zapadno hercegovačkim županijama ima više Hrvata danas nego 1991. Posušje je najmlađa općina u BiH, a Hrvatiii u Hercegovini najvitalniji i najpismeniji u BiH. Treba naglasiti i da prema popisu stanovnika BiH 2013. najviše u zapadno hercegovačkim županijama ima informatički pismenih. Zapadnohercegovačka županija ima uvjerljivo najveći izvoz per capita u BiH. Izvozi više bdp-a po glavi stanovnika nego bilo koja županija u BiH. Hercegovačka sklonost poduzetništvu je napravilo Županiju Zapadnohercegovačku jednim od najbogatijih kutaka BiH. U Hercegovini danas ima više radnih mjesta nego 1988. U Hercegovini je niknulo mnogo tvrtki. Violeta je jedna od najjačih tvrtki tamo, svoju tvornicu je izgradila i u Hrvatskoj, a meni se najviše sviđa sviđa tvrtka EZ ENGINEERING D.O.O. ŠIROKI BRIJEG, oko 90% djelatnika visokoobrazovani inženjeri strojarstva, inženjeri elektrotehnike i sva VSS zanimanja povezana sa IT sektorom. Djelatnost: projektiranje i konzalting za robotizirane i automatizirane linije, njihove optimizacije i software za robote i automatizirane linije. Glavni kupci: BMW, Mercedes, Airbus... U Mostaru se nalazi jedna od najjačih IT kompanija u BiH NSoft, Hercegovaci drmaju IT industrijom u BiH, to sigurno niste znali sdp-ovi napaljeni na Hercegovce?

VL
CI
cinbenik
07:42 06.07.2017.

Dok su Hrvati krvarili u DR,u Hercegovine se trgovalo,svercovalo,saradjivalo sa agreosrorom na Hrvatsku.Da bi se sve to dogodilo,jos prije pada Vukovara"strucna vlada" 90ih je podigla sve mostove na rijeci Savi,bez ikakve pšotrebe,odnosno,da se uniste Hrvate sa boljim geografskim polozajem u odnosu na Zagreb,da bi se tako sve prebacilo u Hercegovinu.90ih se iz Gruda upravljalo svim Hrvatima.U BiH HDZeu su bili izabrani ,na prvim stranackim izborima,drugi Hrvati,no "strucna vlada" RH je odmah zamijenila legalno birane i postvili nelegalne i nenarodne Hrvate,uglavnom sve iz Hercegovine.

VL
Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
21:32 05.07.2017.

Nek vozi mecku nek ima mobi i bijele carape ak je covjek nek bude od bilo kuda...

VL
Avatar markoii123
markoii123
07:52 06.07.2017.

Srbi su bili kamilica za ove hercegovce.

VL
ZS
zspanco
19:22 05.07.2017.

"Bijele čarape, mobitel, Mercedes... Hercegovce više tako ne etiketiraju" Ne nego ih pitaju: "Koliko si tvornica maznuo za kunu?"

VL
GR
grabice
19:39 05.07.2017.

Ma boli vas briga braco Hercegovci.Znamo mi jako dobro tko vas nikad nije i nece voliti.I ne trudite se svidjeti ukusu nis koristi.Nigdje na svijetu hercegovci nisu dosli da se nisu snasli.Meni je najdraze da vam je danas dobro u ercegovini.Tako je to kad sami upravljate.

VL
DO
doktorica
19:55 05.07.2017.

Iz ovih komentara se dade zaključiti da sjever Hrvatske baš ne voli došljake iz BiH iako ih toleriraju .

VL
MA
malimrav
09:27 06.07.2017.

Zasto Srbi imaju Siptare, a Hrvati Hercegovce ? Srbi su prvi birali.

VL
ZA
zagabria1
09:27 06.07.2017.

Prava istina je da su Hercegovci opljačkali Hrvatsku. Odmah iza njih su je opljačkali i Hrvati iz Hrvatske. Nazdravlje!

VL
SI
sigmundfreud
20:31 05.07.2017.

1.Hercegovci misle da su veći katolici od Pape: ne daju župu u Međugorju dijacezanskim svećenicima tj. biskupu. 2. Misle da su veći Hrvati od Stjepana Radića i Vladka Mačeka: podržavaju ustaše. 3. Misle da su veći Nijemci od Angele Merkel:: osuđuju njenu politiku prema migrantima

VL
AZ
antonio.zubic.kr
18:57 05.07.2017.

Livno nije u Hercegovini.

VL
BI
bijeliptic
17:48 05.07.2017.

gledamte komentare pišemo svašta kukamo skupoća skup prijevoz evo i zet je na tapeti polasata vožnje 4 kn.-pa može li jeftinije-kutija cigareta 6 karata zeta-

VL
IL
ildefonsa
20:20 05.07.2017.

Opet priča o tome kako su Hercegovci veći Hrvati od Hrvata iz Hrvatske, kako nebi bilo Hrvatske da nema Hercegovaca, kako su nas spasili u Domovinskom ratu, bla, bla, bla... Ja znam da mi Hrvati iz Hrvatske imamo samo jednu domovinu, plaćamo poreze samo u Hrvatskoj i ukoliko počinimo kazneno djelo nemamo mogućnosti skrivati se od zakona u nekoj drugoj domovini.

VL
MA
malimrav
09:20 06.07.2017.

Je, istina je. Ima i postenih Hercegovaca. Ja ih, doduse, nisam sreo, ali pricaju ljudi.

VL
Avatar x-y
x-y
18:48 05.07.2017.

pa gdje mi je najbolji filozof i hercegovac NINO????

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.