Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOZO ČIRKO

Oglasio se svećenik koji predvodi misu za uhićene torcidaše: 'Oni nisu huligani već revolucionari'

Foto: Pixsell/Screenshot/YouTube
1/3
25.05.2022.
u 15:55

Misu će u jednoj od najpoznatijih splitskih crkava predvoditi don Jozo Čirko, poznati splitski dominikanac.

U crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak će se u 11 sati održati misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru. Motiv organizacije mise jest navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutačno nalaze deseci navijača koji nemaju veze s napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Policija ih je, kažu svjedoci, uhitila u neselektivnom provođenju sile i hapšenju apsolutno svakoga tko se te večeri našao na autocesti A1 kod odmorišta Desinec te je nosio navijačka obilježja. 

Misu će u jednoj od najpoznatijih splitskih crkava predvoditi don Jozo Čirko, poznati splitski dominikanac.

Tim se povodom i oglasio na svom Facebook profilu.

- S obzirom na medijsku i političku hajku i razapinjanje dijela momaka iz Torcide mogu reći: ti momci nisu nikakvi huligani, nego u srcu dobra dica; revolucionari bez revolucije; mladenčka krv, povodljivost... s njima treba popričat dobronamjerno, a ne razvlačit po sudovima - napisao je Čirko na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, nakon što GNK Dinamo predvođen Krešimirom Antolićem nije dopustio Torcidi unos transparenata i bubnjeva na maksimirsku južnu tribinu uoči subotnjeg derbija zadnjeg kola HNL-a između Dinama i Hajduka – više je stotina pripadnika Torcide na odmorištu Desinec, u smjeru Splita, krenulo u napad na samo 16 policajaca.

Kako je policija istaknula na izvanrednoj konferenciji za medije, napadači su, između ostalog, koristili i baklje u neposrednoj blizini benzinske crpke. Napad je bio agresivan, napadači su na policajce nasrnuli čim su stigli – palicama, bocama, kamenjem, lancima, a kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice.

Prema iznesenim informacijama, ukupno su četiri policijska službenika upotrijebila vatreno oružje. Trojica od njih bila su među napadnutim službenicima, a četvrti se pješice probijao kako bi im pomogao. Dvojica su pucala isključivo u zrak, četiri i osam hitaca. Treći je pucao osam hitaca u zrak pa 11 u betonsku površinu. Četvrti službenik ispalio je dva streljiva u zrak. U sukobu je ozlijeđeno ukupno 35 osoba, od kojih je 20 policijskih službenika. Prema trenutačnom stanju, jedan policijski službenik teže je ozlijeđen. Četvorica navijača su propucana. Privedena su 43 navijača – jedna osoba je maloljetnik, 11 su mlađi punoljetnici, a ostali su punoljetnici.

 

Komentara 86

ZA
zagi101
16:22 25.05.2022.

kaj budu od sada u Splitu i baklje na misama? nemam riječi kako su se svi upregnuli da obrane huligane koji godinama teroriziraju druge

LA
laptopxp1
15:59 25.05.2022.

Pa u tom slučaju je OK kaj se na njih pucalo. Na revolucionare se oduvijek puca. Nemaju se za kaj buniti ni tužiti.

DU
Deleted user
16:04 25.05.2022.

E moj Čirko na šta si ti spao....budi svećenik a ne drugo ili budi to drugo a ne svećenik onda.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije