Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminulo novorođenče

Oglasili se iz KBC-a Split: Beba stara dva dana rođena je kod kuće, poznati rezultati obdukcije

Split: Klinički bolnički centar Split
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
04.12.2022.
u 15:53

- Dana 1. prosinca 2022. u 6:20 sati u ambulanti Hitnog dječjeg prijema KBC-a Split zaprimljeno je novorođenče bez znakova života kojem je tim Hitne medicinske pomoći provodio postupke oživljavanja - ističu iz KBC-a Split

Splitska policija istražuje slučaj u kojem je prvog dana prosinca u KBC Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim. Prema prvim informacijama, bebu je dva dana ranije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke.

Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split. Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne medicinske pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici no, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo već proglasiti smrt. O slučaju se sada oglasio i KBC Split te istaknuo kako, unatoč primijenjenim mjerama liječenja, nije došlo do oporavka srčane akcije.

- Dana 1. prosinca 2022. u 6:20 sati u ambulanti Hitnog dječjeg prijema KBC-a Split zaprimljeno je novorođenče bez znakova života kojem je tim Hitne medicinske pomoći provodio postupke oživljavanja. Nastavljeno je kardiopulmonalno oživljavanje po pravilima struke, međutim, unatoč svim primijenjenim mjerama liječenja nije došlo do oporavka srčane akcije - ističe KBC Split. 

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je bebica umrla prirodnim putem.

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je Hini da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju.

- Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi - rekao je Škrabić.

Iz splitske su policije službeno izvijestili kako je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu da je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.

- Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju - kažu u policiji.

Ključne riječi

Komentara 10

LU
lupa
18:39 04.12.2022.

Ok, znaci zena je rodila doma bez da je osigurala adekvatno obrazovanu babicu koja ima potrebne certifikate/obuku za porod kod kuce, ne ode sa djetetom u bolnicu na nuzan pregled, mislim, ne ode ni zbog sebe na pregled (nedavno je umrla tijekom poroda zena zbog ostecenja maternice)...ono, u kojoj godini zivimo?

PO
poluvodič
16:48 04.12.2022.

Rodila doma, i ostala doma umjesto da je odvela bebu na pregled odmah. Može se dogoditi da rodi doma ali ne nazvati liječnika ili hitnu ili otići na pregled poslije..nema opravdanja.

CB
cro.bos.
17:11 04.12.2022.

"Beba stara dva dana rođena je kod kuće." Koliko je bila stara kada je preminula????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije