Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRALI NAVODE

Oglasili se iz Dubrovnika: 'Nećemo kažnjavati turiste koji će imati kovčege s kotačićima'

U Dubrovniku je već počela prava turistička sezona
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
01.07.2023.
u 04:00

Iako su tako mediji navodili posljednjih dana, iz Dubrovnika poručuju kako nikakvih kazni od 265 eura za kovčege s kotačićima neće biti

Jedna od najpoznatijih hrvatskih destinacija ipak neće zabraniti turistima da po gradu vuku kovčege na kotačiće, objavljeno je ovoga petka iz gradske uprave. Iako su tako mediji navodili posljednjih dana, iz Dubrovnika poručuju kako nikakvih kazni od 265 eura neće biti. 

''Želimo jasno naglasiti kako je ta tvrdnja potpuno netočna. Naime, gradska uprava Grada Dubrovnika nije uvela niti ima namjeru uvesti bilo kakvo kažnjavanje po pitanju korištenja kufera u povijesnoj jezgri'', objavili su. Također su nadodali kako je prije mjesec dana predstavljen informativni animirani video film ''kako bi posjetiteljima približili očekivanja građana Dubrovnika od njih za vrijeme njihovog posjeta povijesnoj jezgri''.

''Gledateljima smo tako na jednostavan način istaknuli kakvo ponašanje ne bismo željeli vidjeti od turista, poput nenošenja odjeće prilikom šetnje povijesnom jezgrom, konzumiranje hrana i pića na javnim površinama, penjanje po spomenicima kulture i slično. U film smo uključili i preporuku o rukovanju prtljagom u povijesnoj jezgri koja, poglavito tijekom ranojutarnjih sati, proizvodi vrlo glasan zvuk dok se kuferi povlače kamenim površinama Grada'', dodaju iz Grada.

POVEZANI ČLANCI:

''Intencija Grada Dubrovnika nije sankcioniranje, već upravo kvalitetno informiranje posjetitelja o prihvatljivom ponašanju, te su upravo iz tog razloga korišteni blagi, univerzalni i lako razumljivi oblici komunikacije. Stoga komunalni redari ne pribjegavaju kaznama, već samo informiraju posjetitelje, a sve u cilju što autentičnijeg i kvalitetnijeg doživljaja Dubrovnika'', nadodali su.

VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije