Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo Ebrahim Raisi

Oglasila se iranska vojska: Nema znakova da je predsjednikov helikopter oboren

FILE PHOTO: Rescue team works following a crash of a helicopter carrying Iran's President Ebrahim Raisi, in Varzaqan
Foto: WEST ASIA NEWS AGENCY/REUTERS
1/13
24.05.2024.
u 15:27

"Znakovi koji bi ukazivali na pucnjavu ili nešto slično nisu uočeni u olupini helikoptera (koji se) srušio u području na velikoj nadmorskoj visini i zapalio", navodi se u izvješću koje je objavio glavni stožer oružanih snaga

U preliminarnom izvješću iranske vojske piše da dosad nisu pronađeni dokazi o ubojstvu ili napadu u padu helikoptera u kojemu je poginuo predsjednik Ebrahim Raisi, izvijestili su državni mediji u petak. Raisi, tvrdolinijaš kojeg se smatralo potencijalnim nasljednikom vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hameneija, poginuo je kada se njegov helikopter u ponedjeljak srušio po lošem vremenu u planinama blizu azerbajdžanske granice.

"Znakovi koji bi ukazivali na pucnjavu ili nešto slično nisu uočeni u olupini helikoptera (koji se) srušio u području na velikoj nadmorskoj visini i zapalio", navodi se u izvješću koje je objavio glavni stožer oružanih snaga. "Ništa sumnjivo nije uočeno u razgovorima kontrolnog tornja s posadom leta", dodaje se. Više detalja bit će objavljeno u nastavku istrage, stoji u izvješću.

Raisi je pokopan u šijitskome muslimanskom svetom gradu Mašadu u četvrtak, četiri dana nakon nesreće u kojoj su također poginuli ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian i još šest osoba.

Stručnjaci kažu da Iran ima loše sigurnosne mjere u zračnom prometu i da su česte nesreće, a u mnogima se radi o zrakoplovima američke proizvodnje kupljenim prije islamske revolucije 1979. godine. Teheran kaže da zbog američkih sankcija dugo nije mogao kupovati nove zrakoplove niti rezervne dijelove sa zapada.

 

FOTO/VIDEO Veliki ispraćaj predsjednika Raisija, ožalošćeni Iranci preplavili ulice Teherana
FILE PHOTO: Rescue team works following a crash of a helicopter carrying Iran's President Ebrahim Raisi, in Varzaqan
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije