Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE U ŽUPANJI

Oglasila se i Vlada: Ministri nisu bili u bliskom kontaktu s Dekanićem, neće u samoizolaciju

Ministri
Foto: PIXSELL
1/4
02.07.2020.
u 21:22

Iz Vlade su istaknuli da s gospodinom Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, ali da su odmah po saznanju da je pozitivan kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju

Ministri Marić, Aladrović i Banožić kratko su u petak 26. lipnja došli na susret gospodarstvenika u Županji, koji se održao na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uključujući i mjerenje temperature kod ulaza te dostupnost dezinficijensa. U trenutku boravka ministara, na okupljanju nije bilo 500-ak ljudi kako su neki mediji izvjestili, nego otprilike 150 - poručili su iz Vlade reagirajući na medijske napise o zabavi u Županji. Podsjetimo, zabavu je organizirao HDZ-ovac Davor Miličević, a na njoj je bio i Damir Dekanić, voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma i načelnik općine Andrijaševci, za kojeg se ispostavilo da je pozitivan na koronavirus.

Iz Vlade su istaknuli da s gospodinom Dekanićem ministri nisu bili u bliskom kontaktu, ali da su odmah po saznanju da je pozitivan kontaktirali epidemiologe s obzirom da je i gospodin Dekanić boravio u nekom trenutku 26. lipnja na spomenutom okupljanju.

- Epidemiolozi su procijenili da s obzirom da nije ostvaren nikakav bliski kontakt sa zaraženim, a usto je gospodin Dekanić na testiranju na prisutnost koronavirusa bio pozitivan u srijedu 1. srpnja (pa se mjera samoizolacije odnosi na bliske kontakte unazad 48 sati), a skup je bio 26. lipnja, nema nikakve obveze za testiranjem ili odlaskom u samoizolaciju ministara Marića, Aladrovića i Banožića - priopćeno je iz Vlade.

Komentara 10

DU
Deleted user
21:25 02.07.2020.

Capak je izmjerio da su ministri bili na skupu nekoliko milisekundi i da samoizolacija nije potrebna.

AN
anthropos
21:28 02.07.2020.

Ne trebaju oni u izolaciju kao ni plenkovic, jako dobar primjer, zato i ima toliko širenja virusa, nek se gone

ZI
zinegoid
21:45 02.07.2020.

ipak je plenković bio u pravu, ovi šarlatani se razmilili državom, ministar zdravstva lovi virus po dalmaciji dok slovenija izgleda spušta rampu. slavni politički stožer će zaviti državu u crno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije