Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKODNEVICA

Odzvonilo je 'švercanju' na parkirališnim mjestima za invalidne osobe u Bjelovaru

04.11.2008.
u 16:18

Bjelovarska policija objavila je rat vozačima koji unatoč upozorenjima parkiraju automobile na mjestima rezerviranim za invalide.

Ispisano 56 kazni
U dvije dosadašnje akcije od sredine listopada ispisano je 56 kazni i prema procjeni načelnika Postaje prometne policije Dalibora Milkovića, osjetno je smanjena zloporaba ovih parkirališnih prostora koji su zbog nesavjesnih vozača često bili nedostupni onima koji na njih imaju pravo. Riječ je isključivo o osobama čiji je opći invaliditet veći od 80 posto, odnosno onima koji imaju oštećenje donjih ekstremiteta veće od 60 posto, time stječu pravo na automobilsku oznaku.

- Prema posljednjim podacima takvih je području grada oko 550, a za njih je osigurano 50-ak parkirališnih mjesta što odgovara zakonskim propisima - potvrdio je Milković.

Poticaj za policijsku akciju stigao je iz bjelovarske Hvidre, čiji su se članovi sve češće žalili na zloporabu parkirališnih mjesta, a njima valja pribrojiti i znatan broj civilnih invalida koji se također susreću s istim problemom. Jedan od njih je i Tomo Matak koji pozdravlja policijsku akciju, nadajući se kako će ubuduće lakše dolaziti do parkirališnog mjesta.

Ogorčeni invalidi
- Često napravim i po nekoliko krugova gradom jer su na mjestima za invalide parkirani automobili bez potrebnih oznaka - dodaje Matak. Napominje da invalidne osobe tako često nepotrebno pješače do pojedinih ustanova ili trgovina, što ne služi na čast onima koji im bespravno zauzimaju mjesta. U policiji očekuju kako će uskoro iskorijeniti ovu praksu dijela bjelovarskih vozača i to ponajprije što će drskost ili pak nepažnju i te kako osjetiti na vlastitu džepu.

Stoga podsjećamo da premještanje automobila “paukom” stoji 200, a odvoženje 300 kuna, čemu valja pribrojiti i 700 kuna policijske kazne.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije