Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RADIKALIZIRAO SE U DŽAMIJI'

Odvjetnik terorista iz Beča: Bio je iz normalne obitelji, upao je u loše društvo

napad u Beču
Foto: REUTERS
1/13
03.11.2020.
u 15:02

Nikolaus Rast je zastupao Fejzulaija kada mu je prošle godine suđeno za terorizam

Kujtim Fejzulai, terorist ustrijeljen tijekom sinoćnjeg krvavog pohoda, već je u travnju prošle godine osuđen zbog terorizma i u trenutku napada nalazio se na uvjetnoj slobodi. Naime, umjesto 22 mjeseca zatvora koliko mu je dosuđeno, u zatvoru je ostao samo do prosinca prošle godine jer je bio mlađi punoljetnik. Komentirajući sinoćnji napad, odvjetnik Nikolaus Rast koji ga je zastupao u tom procesu kazao je kako se mladić radikalizirao u džamiji.

- On potječe iz jedne potpuno normalne obitelji. Za mene je on bio mladić koji je imao nesreću da upozna lažne prijatelje. Da je išao na boks umjesto u džamiju, postao bi boksač - kazao je odvjetnik Rast, prenose austrijski mediji.

- Nikada nisam pomislio da je moguće da će on postati terorist - dodao je ističući da je njegov bivši klijent bio dezorijentirani mladić koji je tražio mjesto u životu.

Inače, njegovi roditelji dolaze iz sjeverno-makedonskog grada Čelopek, a Kujtim F. rođen je u austrijskom gradiću Mödlingu nedaleko Beča. Njegova majka prijavila je prošle godine njegov nestanak, a tijekom istrage ispostavilo se da je bio na putu za Siriju gdje se planirao priključiti radikalnoj islamističkoj organizaciji Islamske države. Zaustavljen je u Turskoj gdje su mu vlasti zabranile prelazak granice sa Sirijom te je uhićen i vraćen u Austriju.

VIDEO Snimka napada u Beču

Ključne riječi

Komentara 52

DU
Deleted user
15:10 03.11.2020.

Ma da, bil je svetac i svi su drugi krivi samo ne on. Dobro da su ga upucali!!!

Avatar mrkyyy
mrkyyy
15:13 03.11.2020.

mislim... upadneš u loše društvo pa se navučeš na neke droge, ili cugaš previše i tak to... ne uzmeš kalašnjikov i pucaš po ljudima uz povike Allahu akbar... mislim da postoje adekvatnije riječi za opisati društvo u koje je ovaj upao

DI
Dino123
15:14 03.11.2020.

Dobro jutro da su islamistički fundamentalisti loše društvo....Halooo!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije