Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO PROMETNU NESREĆU

Odvjetnik o Banožićevom slučaju: 'Tako se ne bi postupalo prema svakom drugom hrvatskom građaninu, to ne šalje dobru poruku'

Policijski očevid na mjestu prometne nesreće u kojoj je sudjelovao ministar Banožić
Foto: Vinkulja/PIXSELL
1/7
09.12.2023.
u 14:30

Banožić se 11. studenog na izlazu iz Vinkovaca, neoprezno pretječući teretno vozilo, izravno sudario s kombi-vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na mjestu, a Banožić je s teškim ozljedama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje.

Protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića policija je podnijela kaznenu prijavu. Sumnjiči se za kršenje triju odredbi Kaznenog zakona, zbog čega mu prijeti od jedne do osam godina zatvora. Podsjetimo, Banožić je prije gotovo mjesec dana izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija.

Odvjetnik Fran Olujić ističe za HRT da su u cijelom slučaju poduzete radnje koje nisu uobičajene. - Ako je točna ova informacija da je on praktički u tajnosti ispitan na policiji, a očito je riječ o radnji prvog ispitivanja okrivljenika, koje je Državno odvjetništvo povjerilo policiji, to nije nešto što je uobičajeno, to nije postupak kakav bi imao svaki drugi hrvatski građanin, i to ne šalje dobru poruku - kazao je.

I odvjetnik Veljko Miljević naglašava da ima mnogo neuobičajenih okolnosti u ovom slučaju. - Nije zabranjeno sve što je neuobičajeno, ali mi smo tu imali previše neuobičajenih stvari - kazao je.

Miljević je dodao da je Državno odvjetništvo dužno u predmetima od interesa za javnost dati priopćenje. - Da mi ne lutamo. Kako ja mogu znati zašto su oni išli na nehaj, na blaži oblik krivnje, ako ne znam što je bilo na koncu s tim alkoholom - istaknuo je odvjetnik Miljević.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, iz PU vukovarsko-srijemske u petak su izvijestili da su podnijeli kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića.

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona - navode iz policije. Prema tim odredbama, prijeti mu najviše osam godina zatvora.

Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja. Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasa) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osumnjičeniku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

VEZANI ČLANCI:

Banožić se 11. studenog na izlazu iz Vinkovaca, neoprezno pretječući teretno vozilo, izravno sudario s kombi-vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na mjestu, a Banožić je s teškim ozljedama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje.

Nakon što je Banožić skrivio prometnu nesreću, premijer Andrej Plenković ga je razriješio dužnosti ministra obrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u Hrvatskom saboru.

VIDEO Olujić: 'Banožićeva kazna ovisi o nizu faktora'

Komentara 6

DU
Deleted user
15:47 09.12.2023.

Da je u kojem slučaju ovakvu nesreću skrivio neki malo poznati građanin RH ne bi se o tome toliko pisalo. Što je to interes javnosti? Meni to više liči na naslađivanje nečijoj nesreći.

OT
otrovnijezik
14:38 09.12.2023.

Mladi više ne odlaze jer se nema i ne može ngo jer ima previše jednakih i jednakijih pred zakonom.

LO
Lojzek1967
17:04 09.12.2023.

HDZ je sramota Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije