Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Odvjetnička komora: Nadamo se da će javnost osuditi ovo podmuklo ubojstvo

ubojstvo Osijek Vlatko Vidaković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
23.03.2015.
u 12:14

HOK je uime svih hrvatskih odvjetnika izrazio "potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju odvjetničku službu"

U povodu ubojstva Vlatka Vidakovića, odvjetnika u Osijeku, Hrvatska odvjetnička komora uime svih hrvatskih odvjetnika izrazila je ''potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju odvjetničku službu''.

"Nadamo se da će javnost osuditi ovo podmuklo ubojstvo. Hrvatska odvjetnička komora i ovim putem, uime svih odvjetnika Hrvatske, izražava sućut obitelji pokojnog kolege Vlatka Vidakovića. Počinjeni zločin nije samo zločin prema našem kolegi Vlatku Vidakoviću, prema njegovoj obitelji i kolegama, već je i zločin prema odvjetništvu u cjelini. Hrvatska odvjetnička komora izražava duboku zabrinutost zbog već gotovo redovitih napada na odvjetnike u obavljanju njihove službe, od kojih su neki, nažalost, završili smrću odvjetnika. Sa žalošću i protestom moramo naglasiti da je ovo već osmi ubijeni odvjetnik u obavljanju odvjetničke službe od 1972. do danas, a od 1993. do danas teže je fizički napadnuto petnaest odvjetnika. Zabrinjavajuća je činjenica da većina napadača nikada nije otkrivena", poručuju iz Komore.

Upozoravaju kako odvjetnici i odvjetnički vježbenici nisu dovoljno zaštićeni i da u tom smislu treba promijeniti kazneno zakonodavstvo Republike Hrvatske.

>> Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'. Ubio ga bivši klijent?

>> Odvjetnici: Da ga nije izvrsno branio, danas bi obojica bila živa

>> Kći ubijenog odvjetnika: Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu

Komentara 23

DU
Deleted user
12:44 23.03.2015.

izlazak odvjetnika sa jednim napisanim papirom tisuću kuna pa kaj vi mislite da živite u americi, vi u odvjetničkoj komori se sukrivac u ovom ubojstvu, kako bi vam bilo da vam bravar za jedan šaraf koji zašarafi naplati tisuću kuna ????????

DU
Deleted user
12:45 23.03.2015.

Laka mu zemlja! Uz napomenu koja tangira odvj. komoru - zar nije ista tragedija kad liječnika zarazi pacijent pa premine ili pak kad strojovođa naleti na kamion i smrtno strada. Zašto je tako teško prihvatiti notornu činjenicu da odvjetnici "ubiru pare" od krim tipova koji ne prezaju ni od čega i da u konačnici nije tako nevjerojatan scenarij da će okrenuti vatreno oružje i u odvjetnika samog. Čemu tako pompozne izjave, nisu oni odgajateljice u dječjim vrtićima pa nevina dječja duša krenula na njih pištoljem... Priroda posla!

Avatar think pink
think pink
12:53 23.03.2015.

nekako mi se čini da ova priča ima i drugu stranu... vidjet ćemo uskoro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije