Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U središtu Osijeka

Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'. Ubio ga bivši klijent!

osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/23
23.03.2015.
u 13:38

Odvjetnik Vidaković poznat je i kao sudac Gajski iz RTL-ove emisije ''Sudnica''

Ubijen je odvjetnik Vlatko Vidaković u osječkoj Radićevoj ulici, u samom središtu gradu. Ustrijeljen je oko 8.30 sati u svom odvjetničkom uredu, preko puta glavne osječke tržnice.

Neslužbeno se doznaje da je ubojica počinio samoubojstvo te da se u uredu jutros slučajno zatekla i Vidakovićeva kći, no policija zasad ne otkriva nikakve informacije.

Navodno je u trenutku kad je u ured ušao ubojica tamo bio i Vidakovićev poslovni partner. Neslužbeno se doznaje da je ubojica u odvjetnika ispalio tri hica od kojih jedan u glavu. Metkom u glavu potom je ubio sebe.

Neslužbeno saznajemo kako je ubojica Viktor Tolj, kojega je Vidaković branio prije osam godina. Tolj je tada uletio u odvjetnički ured Vjenceslava Arambašića i zatočio njega i prijatelja mu, umirovljenog suca koji se slučajno zatekao na kavi. Tražio je novac, navodno nekih 18.000 kuna od Vjenceslavova oca Radoslava.

– Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu – tresla se djevojka koja je oko 8.30 sati uletjela u optičarsku radnju. Bila je to kći odvjetnika Vidakovića.

– Nazvala je policiju koja je postavljala potpitanja, a ona je sva izvan sebe samo rekla: "Pobjegla sam, dolazite!" – ispričale su nam Suzana Grgošević i Svjetlana Martinov, djelatnice optike Visus koje samo zid dijeli od odvjetničkog ureda.

Sve su tri izletjele van, djelatnice su zaključale radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima.

– Prvi pucanj nismo ni čule jer je bio uključen radio i doručkovale smo. Dok je njegova kći bila s nama, začuo se još jedan ili dva pucnja. Rekla je da puca klijent – kazale su nam.

Inače, odvjetnik Vidaković poznat je i kao sudac Gajski iz RTL-ove emisije ''Sudnica''.

Vidaković je na početku karijere bio sudac Općinskog suda u Osijeku, a sa samo 26 godina postao je predsjednik Kaznenog odjela ovog suda. Upustio se zatim u privatne vode i otvorio ured u središtu Osijeka.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Ovo je drugo ubojstvo odvjetnika u Osijeku u samo dvije godine. Lujo Medvidović nasmrt je izboden nožem u svom uredu nedaleko od Vidakovićeva ureda početkom siječnja 2013. godine.

Njegov ubojica Roberto Rubić (45) u srpnju 2013. nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora. Odvjetnika je ubo 105 puta nožem u njegovu uredu. Bio je smanjeno ubrojiv, ali je sud smatrao kako je mogao shvatiti značenje svojih postupaka. Određeno mu je psihijatrijsko liječenje te liječenje od alkoholizma.

>> Policija ga tražila puna tri mjeseca. Na kraju je ubio!

>> Pucnjava u Poreču, policija traga za počiniteljima

>> Izbodeno tijelo odvjetnika pronađeno u njegovu uredu

Komentara 155

Avatar Gustav
Gustav
10:10 23.03.2015.

Neka institucije rade svoj posao !

RO
rodjo123
09:54 23.03.2015.

S obzirom na 320.000 blokiranih od strane odvjetnika i odvjetničkih društava sa ovrhama gdje troškovi "postupka" i "naknada" tim istim odvjetnicima iznose i do 90% duga čudi da ovoga nema i više...

Avatar jwayne
jwayne
11:00 23.03.2015.

za ubojstvo dobiješ 10tak godina.... za ubojstvo odvjetnika dobiješ 40 godina.. za obijanje trgovine i krađu cigareta dobiješ 2 godine a za uništenje tvornice gdje radi 300 ljudi i krađu dobiješ 9 mjesec uvjetno i vraćanje novca kojeg ne možešš vratiti jer nemaš ništa na sebi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije