Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavlović&Pavlović

Odvjetnici Đurekovićeve udovice: Iz medija smo doznali da nam je žalba odbačena

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
15.01.2014.
u 15:59

Odvjetnici su zahtjev podnijeli 's obzirom na jučer objavljene informacije da je DORH podnio žalbu protiv prvostupanjske presude kojom je određena predaje Perkovića SR Njemačkoj'

Odvjetničko društvo Pavlović & Pavlović koje zastupa interese Gizele Đureković, udovice ubijenog Stjepana Đurekovića, od Županijskog suda u Velikoj Gorici zatražilo je da im se dopusti neposredno sudjelovanje u postupku koji se vodi protiv Josipa Perkovića, doznaje se iz priopćenja.

Odvjetnici su zahtjev podnijeli 's obzirom na jučer objavljene informacije da je DORH podnio žalbu protiv prvostupanjske presude kojom je određena predaje Perkovića SR Njemačkoj'

Obaviješteni iz medija

 -  Stava smo da je iz dosadašnjeg postupanje DORH-a u predmetima Mustač i Perković razvidno da isto djeluje u suprotnosti s mandatom dobivenim europskim uhidbenim nalogom od SR Njemačke, a time, posredno, i sa svojom dužnošću zastupanja interesa žrtve i oštećenika u ovim postupcima, navodi se u priopćenju društva.

Društvo napominje da su iz medija obaviješteni kako je Županijski sud u Velikoj Gorici putem svojeg glasnogovornika izvijestio medije da je njihova žalba uložena u predmetu zastupanja interesa Gizele Đureković, u predmetu izvršenja europskog uhidbenog naloga protiv tražene osobe Zdravka Mustača, odbačena kao nedopuštena.

Nepoznati razlozi

Odvjetnici ističu kako im nisu poznati razlozi za takvu odluku jer informacije o tome nisu objavljene na stranicama suda niti su zaprimili odluku o odbacivanju pa će nakon zaprimanja 'razmotriti daljnje korake i pravna sredstva radi pobijanja takve odluke.

Društvo ističe da da isti položaj oštećenika njihova stranka Gizela Đureković ima i po hrvatskim i po njemačkim propisima.

>> Vinko Sindičić: Nijemci su me prisilili da lažem o Perkoviću

>> Nijemci žele i Ivana Lasića zbog Đurekovićeva ubojstva

Komentara 13

Avatar MK
MK
16:58 15.01.2014.

Ustav Republike Hrvatske Članak 18. Jamči se pravo na žalbu protiv pojedinačnih pravnih akata donesenih u postupku prvog stupnja pred sudom ili drugim ovlaštenim tijelom... ...odbacivanje prava na žalbu je protivno Ustavn Republike Hrvatske!

BR
Brandfackel2
19:00 15.01.2014.

Gospođo Đureković ne odustajte nipošto jer pred vama su još brojne pravne mogućnosti sve do europskoga suda pravde u Strassbourgu. Komunistički zločinci bit će u skoro vrijeme procesuirani jer je ovo sramotno pravosuđe i ova izdajnička politika potpomognuta ovim judinim medijima ionako posljednji bastion zločinačkog komunizma u EUropi. Njihovi dani su odbrojani, a Bozja pravda je spora, ali dostižna, itekako dostižna...

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:08 15.01.2014.

I gospoda bi izvukla državu iz krize s ovakvim nakaradnim pravosuđem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije