Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U OSIJEKU

Odvjetnica optuženog u slučaju Mamić: Trošak odvjetnika već je prešao 100.000 eura

Zagreb: Dolazak na pripremno ro?ište u aferi HEP-Dioki
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
02.10.2023.
u 11:31

To suđenje u cijelosti puno stoji. Moram istaknuti nepotrebno plaćanje odvjetnika po službenoj dužnosti, kaže Ksenija Vržina

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću te još petorici za izvlačenje novca iz Dinama, no nije se pojavio nijedan od tri pozvana svjedoka. Glavna rasprava nastavljena je izvođenjem materijalnih dokaza, odnosno čitanjem dokumentacije, a nakon rasprave izjavu za medije dala je odvjetnica optuženog Nikkyja Arthura Vuksana. 

– Ako nastavimo ovim tempom, to će trajati jako dugo. Pogotovo jer svjedoci ne dolaze. Ne znam u čemu je problem s dostavnicama. To nije prvi put i okrivljenici su imali već dosta problema sa dostavnicama – rekla je Ksenija Vržina, Vuksanova odvjetnica i dodala:

– Trošak odvjetnika koji dolaze iz Zagreba na suđenje u Osijek prešao je 100.000 eura. A moramo uzeti u obzir i trošak svjedoka koji dolaze, trošak vještaka. To suđenje u cijelosti puno stoji. Moram istaknuti nepotrebno plaćanje odvjetnika po službenoj dužnosti. Branitelji iz Zagreba konstantno su prisutni na raspravama, puno je pitanja koja se moraju postaviti ovom sudu. 

– Druga stvar, mi tu imamo još mnogo procesnih problema. Danas je naš prijedlog za dopunu vještačenja odbijen. Novinari su bili prisutni, vidjeli su u više navrata da je vještakinja sama spomenula da bi trebala dopuniti svoje odgovore – kaže odvjetnica Vržina. 

Odvjetnik Zdravka Mamića Filip Glavaš kazao je kako njegov klijent prati suđenje. 

– Ja ga redovito izvještavam, u svakodnevnom smo kontaktu. Nezadovoljni smo današnjom odlukom, sud je dužan utvrđivati sve činjenice koje proizlaze iz spisa, a ne samo one konstrukcije koje mu stavlja na teret USKOK. Da se provela dopuna vještačenja, ona bi dokazala da je Zdravko Mamić, kada je klub bio na koljenima, upumpao enormne količine vlastitog novca – rekao je Glavaš. 

– Sudac brine o procesnoj disciplini, svjedoci se zakazuju, vidite da nema odgoda rasprava, provodi se dokazni postupak. Danas je jedan svjedok ispričao svoj postupak, drugi se nije pojavio, ništa čudno s obzirom na osobe koje su predloženi kao svjedoci, dosta je teška dostava poziva, ali ne brine nas u ovome trenutku. Ne smatramo to odugovlačenjem postupka – rekao je, pak, USKOK-ov Sven Mišković novinarima pred sudom.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 12

KU
kublajkhan
12:45 02.10.2023.

A koliko će tek to sve koštati državu kad stigne presuda is Strassbourga. Najbolje bi bilo da se to odmah proslijedi jovanoviću i ostojiću na plaćanje

OK
okolokere
14:01 02.10.2023.

Tako dugo dok se europski Dinamo ne dovede na razinu bivšeg europskog prvaka KK Cibona ovo suđenje i prethodna pravosudna farsa imaju važnu ulogu. Nije ni danas lako razoriti nešto vrijedno.

SS
simpatican.simpa
14:47 02.10.2023.

Ovo je najlakši način kako namaknuti lovu na račun poreznih obveznika, svi nešto dobe u hranidbenom lancu pa i famozni suci. Da suci poštuju Zakon onda bi suđenje bilo po brzom postupku, ovako nikome nije od interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije