Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pošteno suđenje

Odvjetnica Hernadija: Mađarska nije ignorirala uhidbeni nalog

Hernadi
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
31.08.2018.
u 10:58

Hernadi se i dalje odbija pojaviti pred hrvatskim sudom i objasniti sve što mu se stavlja na teret jer tvrdi da ne bi imao pošteno suđenje u Hrvatskoj.

Hrvatska odvjetnica Zsolta Harnadija, Laura Valković, tvrdi kako Mađarska ne ignorira uhidbeni nalog, prenosi N1

- Ne bih se složila da Mađarska ignorira nalog. Mađarska je postupila po prvom nalogu, a donijela je odluku i o drugom. Druga je stvar što se mađarska odluka ne sviđa hrvatskom pravosuđu. Teško mi je reći zašto se odluka suda u Luksemburgu pogrešno tumačila. Oni nigdje nisu rekli da Mađarska mora izručiti Hernadija, rekli su da mora odlučiti o svakom nalogu koji je poslan, tvrdi Valković. 

Hernadi se i dalje odbija pojaviti pred hrvatskim sudom i objasniti sve što mu se stavlja na teret jer tvrdi da ne bi imao pošteno suđenje u Hrvatskoj. 

- Govorite o dvije različite stvari. Jedna je posljednja odluka suda koja se temelji na mišljenju da ne bi imao pravedno suđenje u Hrvatskoj. Rekla bih da je u potpunosti surađivao s mađarskim pravosuđem, ali mađarsko pravosuđe je donijelo odluku da ga neće izručiti. Hernadi se često izjednačava s mađarskom državom i pravosuđem. Razborito je očekivati da će svaki državljanin poštivati odluke nacionalnog pravosuđa. Što se tiče pitanja pravičnog suđenja, moram reći i ograditi se iz razloga što nisam, nitko nije, vidjela odluku mađarskog suda. Mogu se samo referirati na usmeno obrazloženje. Tu dolazimo do sumnje da Hernadi ne bi imao pravično suđenje.

Suđenje se nastavlja nakon duge odgode.

- Nije bila baš tako duga odgoda. Obrana je tražila odgodu jer su postupci protiv Sanadera i Hernadija spojeni i sada će se voditi jedinstveni postupak. Obrana treba specificirati koje dokaze traži da se prevede. Zato smo tražili odgodu i na sljedećm ročištu će se odlučiti što će se prevoditi, ističe Valković. 

Hernadi
1/9
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
11:49 31.08.2018.

Današnjoj hrvatskoj je veća prijetnja Mađarska nego Srbija. Ban Jelačić neka usmjeri sablju u smijeru kako je i prije bila.

KR
Krotila
11:48 31.08.2018.

unajmite plačenika za primjer drUgima

AN
Ana33
11:45 31.08.2018.

Nitko ozbiljan ne vjeruje u pošteno suđenje velikim "facama" .... čak niti kokošarima poput Auhe... Krdoljaka ... osobito stranim državljanima iliti .... ne daj bože Srbima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije