Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odvjetnica Hernadija: Mađarska nije ignorirala uhidbeni nalog

Hernadi se i dalje odbija pojaviti pred hrvatskim sudom i objasniti sve što mu se stavlja na teret jer tvrdi da ne bi imao pošteno suđenje u Hrvatskoj.
31. kolovoza 2018. u 10:58 5 komentara 386 prikaza
Hernadi
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatska odvjetnica Zsolta Harnadija, Laura Valković, tvrdi kako Mađarska ne ignorira uhidbeni nalog, prenosi N1

Hernadi Šef MOL-a Zsolt Hernadi nakratko bio lišen slobode

- Ne bih se složila da Mađarska ignorira nalog. Mađarska je postupila po prvom nalogu, a donijela je odluku i o drugom. Druga je stvar što se mađarska odluka ne sviđa hrvatskom pravosuđu. Teško mi je reći zašto se odluka suda u Luksemburgu pogrešno tumačila. Oni nigdje nisu rekli da Mađarska mora izručiti Hernadija, rekli su da mora odlučiti o svakom nalogu koji je poslan, tvrdi Valković. 

Hernadi se i dalje odbija pojaviti pred hrvatskim sudom i objasniti sve što mu se stavlja na teret jer tvrdi da ne bi imao pošteno suđenje u Hrvatskoj. 

Izvoznici IZVOZNICI Ina i dalje vodeća, PPD “skočio” na drugo mjesto, a GEN-I prvi put među najboljima

- Govorite o dvije različite stvari. Jedna je posljednja odluka suda koja se temelji na mišljenju da ne bi imao pravedno suđenje u Hrvatskoj. Rekla bih da je u potpunosti surađivao s mađarskim pravosuđem, ali mađarsko pravosuđe je donijelo odluku da ga neće izručiti. Hernadi se često izjednačava s mađarskom državom i pravosuđem. Razborito je očekivati da će svaki državljanin poštivati odluke nacionalnog pravosuđa. Što se tiče pitanja pravičnog suđenja, moram reći i ograditi se iz razloga što nisam, nitko nije, vidjela odluku mađarskog suda. Mogu se samo referirati na usmeno obrazloženje. Tu dolazimo do sumnje da Hernadi ne bi imao pravično suđenje.

Suđenje se nastavlja nakon duge odgode.

Zsolt Hernadi Odluka Mađarski sud: Hernadi u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje

- Nije bila baš tako duga odgoda. Obrana je tražila odgodu jer su postupci protiv Sanadera i Hernadija spojeni i sada će se voditi jedinstveni postupak. Obrana treba specificirati koje dokaze traži da se prevede. Zato smo tražili odgodu i na sljedećm ročištu će se odlučiti što će se prevoditi, ističe Valković. 

Hernadi
1 / 9
Ivo Sanader u pratnji odvjetnika dolazi na pripremno ročište za Ina-MOL
Oftalmologija
PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Današnjoj hrvatskoj je veća prijetnja Mađarska nego Srbija. Ban Jelačić neka usmjeri sablju u smijeru kako je i prije bila.

  • Krotila:

    unajmite plačenika za primjer drUgima

  • Ana33:

    Nitko ozbiljan ne vjeruje u pošteno suđenje velikim "facama" .... čak niti kokošarima poput Auhe... Krdoljaka ... osobito stranim državljanima iliti .... ne daj bože Srbima...