Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA O NABAVI ZA MINISTARSTVA:

'Odustali smo od obnove voznog parka, nabavljaju se samo nužna vozila'

Zagreb: Sastanak Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" s Andrejem Plenkovićem
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.04.2021.
u 19:28

Većinu nabavljenih vozila dobio je MUP, i to specijalna vozila za graničnu policiju, što je sufinancirao EU

Iako je Vlada zbog koronakrize lani odustala od plana prema kojemu je trebala nabaviti 273 vozila, nabava vozila za ministarstva nije stala.

Portal Index jučer je pobrojio postupke javne nabave na temelju kojih su najmanje četiri ministarstva pojedinačno unajmljivala ili nabavljala automobile u vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna, dok je Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo motocikle, automobile i kombije vrijedne ukupno 62 milijuna kuna.

U Vladi, međutim, i dalje tvrde da se zbog okolnosti vezanih za pandemiju odustalo od redovitog obnavljanja voznog parka državnih tijela te kako se vozila nabavljaju u minimalnim količinama, tamo gdje je to nužno za operativne poslove.

– Odustalo se od veće nabave vozila, koja je s ciljem redovite obnove voznog parka državnih tijela bila planirana u ožujku 2020., a upravo zbog okolnosti epidemije i potrebe za maksimalnim smanjenjem troškova. U međuvremenu su pojedina tijela nabavljala automobile samo u nužnim količinama koje su bile potrebne za operativno obavljanje poslova, s tim da se većina vozila koja su nabavljena odnosila na vozila MUP-a, i to specijalna vozila koja se nabavljaju za opremanje granične policije, a što je sufinancirano europskim sredstvima, te vozila u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, sa svrhom podizanja razine sigurnosti prometa u RH – otpisali su nam iz Vade na pitanje na temelju koje su odluke provedene spomenute javne nabave. 

VIDEO: Svjetski prvak izazvao imao sudar u Zagrebu: Potom imao i nesporazum s policijom

Ključne riječi

Komentara 3

LL
lijepa_li si
21:00 26.04.2021.

strašno, jeli tko misli na sigurnost naših odličnika. voziti su u limuzinama starim 5 god je vrlo riskantno.

VI
vidum
09:16 27.04.2021.

Bravo lipi moji! "Nabavljaju se samo nužna vozila" Ovo je priznanje da su se dosad nabavljala i ona koja nije trebalo nabavljati.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
21:11 26.04.2021.

As ti Gospe ća im nisu kupili rikše. Em niš ne delaju, em niš ne znaju, ovo bi im došlo ko dopunska zarada za što su sigurno kvalificirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije