Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo odsukavanje broda
Povratak na članak

Odsukavanje Marka Pola moglo bi trajati danima

Jutros je počelo odsukavanje trajekta Marko Polo. Tri remorkera jutros su pokušavali odsukati grdosiju koja se dužinom od oko 15 metara pramcem "popela" na otočić.

Komentari 8

Avatar Torkul
Torkul
11:51 26.10.2009.

Akvatorij nije Šibenski nego Biogradski ili Zadarski.

VL
NB
Navrnuti Bracanin
14:52 26.10.2009.

Diletanti iz Jadrolinije su uzeli JPS (ruka ruku mije) i igraju se odsukavanja. Prva i osnovna stvar je napravit plan odsukavanja. Ronioci idu i naprave konfiguraciju dna i smjer odsukavanja. Zatim treba izracunati tzv pooling power. Nakon toga treba odreditii sta i koliko ti treba za odsukat a ne probaj sa dva, pa sa tri ili cetri remorkera. Pa onda talenti pokusavaju malo sa strane -malo po krmi a niko nije izracunao kolika sila je potrebna da odsuka brod i da li je remorkeri imaju.

VL
OB
-obrisani-
12:17 26.10.2009.

Vidi se da su ovi malo mutavi kod izvlačenja i da će još i poderati trup broda. Šta nije jednostavnije oko prednjeg dijela nasukanoga trupa otkopati kamenje s radnim strojevima , a onda za vrijeme plime kad se brod malo podigne početi čistiti ispod prednjeg dijela?

VL
RU
Rugovit
11:34 26.10.2009.

Prilikom odsukavanja će ga još više oštetit derući trupom po stijenama pa će im na kraju i potonut. Treba pronaći način kako da to prođe što lakše i nježnije.

VL
TA
tanburo
13:29 26.10.2009.

Čekaj, ti bi kopao, di ti je pamet, ta grota je tvrđa od glava onih glupana šta su naskočili na nju, i dinamit ne bi bio dosta da je razbije. Ja sam bio jednom na brodu nasukan na pijesak, a dubina mora je bila oko metar i pol, i tri dana nas je izvlačilo van sedam remorkera..ne znam kako izgleda to područje di je polo, ali znam da nikome nije lako, od posada, do svih drugih službi uključenih u odsukavanje. Inače, polo je nesretan brod, otkada su ga kupili, dešavaju se nezgode s njim, ništa ne ide kako treba..

VL
CI
CIM
12:12 26.10.2009.

Je to puno bliže Zadru nego li Šibeniku, skoro duplo, ali nadležna je Šibenska lučka kapetanija jer je otok Sit u Šibenskoj županiji.

VL
BR
brathrvat
12:16 26.10.2009.

Rvati nisu pomorski narod, pa zato parkiraju svoje brodove na obali!

VL
BT
bili-tartuf
16:54 26.10.2009.

ma to dok nestigne Dropulicka sa Bagerima, nenaprave ..nis´...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.