Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukazuju na problem

Prosvjedovali mještani Ilače i Tovarnika, nakratko blokirali promet: 'Ne planiramo stati'

Prosvjed u Ilači i Tovarniku
Foto: Branimir Bradarić
1/7
10.05.2019.
u 16:09

Prošle godine ovom državnom cestom prošlo je čak 225.000 teretnih vozila.

U središtima Ilače i Tovarnika danas je održan mirni prosvjed mještana tri općine koji su i na ovaj način željeli ukazati na veliki broj teških kamiona koji svakodnevno prometuju kroz ova sela Vukovarsko-srijemske županije.

Na prosvjedu se okupilo 200-ak mještana koji su na kratko blokirali i promet na državnoj cesti koja spaja granični prijelaz Tovarnik – Šid (Srbija) s Vinkovcima.

- Ne planiramo stati samo na jednom prosvjedu. Bit ćemo aktivni sve dok se problem ne riješi, rekao je član Organizacijskog odbora prosvjeda i zamjenik načelnice Općine Tovarnik Jasmin Budinski.

Podsjetio je kako su mjerodavni pozvali nadležne da riješe problem prometa teških kamiona kroz ova sela i nepregledne kolone kamiona koji svakodnevno prometuju ovim selom. Ukazao je na svakodnevnu buku, gužve, nesigurnost u prometu, bacanje smeća, uništavanje prometnica... Prema podacima iz Općine Tovarnik dnevno kroz ova sela prođe oko 660 kamiona, a u dane vikenda i po 1.000 kamiona. Prošle godine ovom državnom cestom prošlo je 225.000 teretnih vozila.

Svi oni prolaze kroz središte sela ali i pored škole i vrtića. Ometaju svakodnevne obveze mještana kao i poljoprivrednicima pristup njihovim zemljištima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dkoor
dkoor
20:53 10.05.2019.

Ne daj bože tko tom cestom mora biciklom putovati, nije pitanje hoće li već samo kad će se dogoditi. Neki vozači velikih vozila demonstriraju potpuno bezobzirnu vožnju, bilo da to svjesno ili nesvjesno rade. Svaka čast onim poštenim vozačima i savjesnim kojih je vjerujem većina. A da se o samim vibracijama, prašini itd. i ne govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije