Naslovnica Vijesti Svijet

Odrezana svinjska glava s uvredljivom porukom pronađena ispred ureda Angele Merkel

Mnogi vide simboliku u lokaciji na kojoj je ostavljena odrezana glava svinje. Merkel je svoj politički uspon započela 1990. nakon što je izabrana u parlament u Straslundu
15. svibnja 2016. u 10:30 4 komentara 1972 prikaza
Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Policija je pronašla odrezanu svinjsku glavu s uvredljivom porukom u blizini ureda kancelarke Angele Merkel u njemačkom gradu Straslundu, gradu na baltičkoj obali. Policijska patrola uočila je životinjsku glavu i trag obuće ispred regionalnog ureda Krćanske demokratske unije (CSU) u 5.40 sati jučer u subotnje jutro. Policija je odbila reći što je bio sadržaj uvredljive poruke, jedino što su rekli jest da je na ostacima svinje ostavljena poruka "uvredljivog sadržaja" usmjerena protiv njemačke liderice. Policija je otvorila istragu o incidentu i traži počinitelje koji su odgovorni za uvredu kancelarke i kršenje zakona o odbacivanju životinjskih trupala, piše Guardian.

Mnogi vide simboliku u lokaciji na kojoj je ostavljena odrezana glava svinje. Merkel je svoj politički uspon započela 1990. nakon što je izabrana u parlament u Straslundu. Opozicija protiv Merkel trenutno je vrlo agilna zbog njezine liberalne imigracijske politike koja je omogućla dolazak 1,1 milijuna izbjeglica u Njemačku tijekom prošle godine.

Prema posljednjim istraživanjima javnog mnijenja, dvije trećine Nijemaca žele da ne bude izabrana na sljedećim izborima koji bi se trebali održati iduće godine. Još je nejasno je li jučerašnji incident u Straslundu povezan s njezinom politikom dobrodošlice imigrantima. Nekoliko sličnih ksenofobičnih incidenata dogodilo se u Njemačkoj posljednjih mjeseci, u kojima se svinje, kao zabranjena hrana za muslimane, koristi u izražavanju ogorčenih anti-imigracijskih aktivista. 

>> Reintegracija Donbasa: Rusija i Ukrajina pod pritiskom su Njemačke i Francuske

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar comparator
    comparator:

    Malo mi je kontradiktorno kako su Nijemci ksenofobični i u isto vrijeme takvo što pripisuju Hrvatskoj ?!