Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao zakinut?
Povratak na članak

Odredili mu mirovinu kao da će živjeti 93 godine

Menadžera koji sa 64 godine ide u mirovinu šokirao izračun

Komentari 18

DU
Deleted user
17:06 17.10.2017.

Šteta što je radio u firmi gdje su u obračunu plaće radile neznalice. Točno je da su radničke limitirane i to od kad se mirovina računa po osnovi cijelog staža. U firmama, koje znaju znanje, iz mendžerskih se plaće oduzimaa od plaće 15 %, već oniko koliko treba platiti za maksimalnu radničku mirovinu. Trebao se kao financijski stručnjak malo informirat pa razliku stavljati u 3.stup..

VL
NO
normalac
18:29 17.10.2017.

Mora se dobiti što se uplatilo. Zakon treba mijenjati. Država ubire poreze koje svi plaćamo. Nema najveće mirovine, to ovisi o uplatama, ali ima najniže, ona ide iz poreza. Država mora biti ozbiljna, a ne dijeliti tuđe novce nekim nepostojećim kategorijama. Žalosno je gledati nebuloze vladajućih hohštaplera. Kome ovakve idiotarije uopće padaju na pamet? Ne isplatiti čovjeku njegovo, ali dati njegovo po političkoj liniji. Genijalno! Tako hrvatski, tako sramotno.

VL
DU
Deleted user
21:15 17.10.2017.

Šta ima država propisivati.2 stup nazivaju dobrovoljni a ako ga ne izabereš dodjele ti ga.Kao novci su tvoji ali do njih nemožeš.Sve apsurd do apsurda.Ako je 2 stup privatna imovina kako mi se može ograničiti njegovo korištenje.I valjda bi vlasnik fonda trebao odabrati hoće li isplatu u cijelosti ili primati u ratama,a ukoliko umre ostatak novca bi trebao biti nasljedan.

VL
DE
deda1234
21:11 17.10.2017.

Djaba ti pet jezika kat nisi bio u saboru!

VL
Avatar IvanR
IvanR
16:59 17.10.2017.

Jadnici koji danas imaju 40-55 godina neće imati ni 1000 kn. Borci možda.

VL
DU
Deleted user
20:01 17.10.2017.

". Država je propisala da od ove godine nitko u starosnoj mirovini ne može dobiti manje od 60,10 kuna za godinu staža, no ne može mu se isplatiti ni više od 228 kuna po godini neovisno o uplatama." Gdje jee bio Silvano Hrelja kad se to događalo? Krpelj.

VL
MO
modovisisajteMaraschino
17:14 17.10.2017.

uplatimo i pomozimo jadnom direktoru koji si nije na vrijeme "spremio" mirovinu kao Todorić

VL
DU
Deleted user
20:01 17.10.2017.

". Država je propisala da od ove godine nitko u starosnoj mirovini ne može dobiti manje od 60,10 kuna za godinu staža, no ne može mu se isplatiti ni više od 228 kuna po godini neovisno o uplatama." Gdje jee bio Silvano Hrelja kad se to događalo? Krpelj.

VL
LU
lulamira
23:30 17.10.2017.

Lipo sam rekao svakom buducem penzioneru 5000kn mirovina i nema problema.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
01:04 18.10.2017.

Sitno će brabonjati dvonošci sitnog zuba od mirovinske štednje u II-om stupu. Miroviínski fondovi u ovom stupu su investirali u Agrokor i druge uspješne tv rtke, tako se istopilo papirnatih šezdesetak milijardi kuna, te se ovi fondovi praktično pretvaraju uu piraamide. Prvi, malobrojni umirovljenici će biti zakidani u svopjim pravicama, dok će ostali prilikom masovnog odlaska dobiti crkavicu ili ostati potpuno bez primanja po ovom mirovinskom osnovu. Na njih se može primjeniti narodna izreka: Sam pao, sam se ubio! Sve u svemu ovi dvonošci će dočekati Raj na zemlji švicarskog tipa, koji im je obećao Vrhovnik Mesija Franjo, pa neće imati problema sa tankim baleganjem.

VL
DU
Deleted user
17:20 17.10.2017.

Svakako s obzirom na vrijeme neimaštine Republike Hrvatske, pa i zbog ljudske solidarnosti, morala bi se znati najviša i najmanje moguća penzija u odnosu najviše 1 : 4 ? No, ako se promijeni situacija, što svakako neće skoro, može biti samo sve gpra i sve lošija! Građani su se svakako odrekli djela mirovina u korist recimo boraca, koji se neki nisu bavili radom ni minute! No, Hrvatskoj se u jednom trenu desila nesreća, gdj se nije marilo koliko će odjednom otići u penziju tisuće i tisuće lažnih invalida rata! Tu svakako znamo da su se kupovale kojekakve Šifre bolesti i kod civila, od strane nekih doktora? Odjednom je od cifre 600-700 penzionera maksimalno njihov broj skočio na 1,2 milijuna, a tek se očekuje navala na penzije, jer vrijeme koje je kupila Država od 55 godine pa do 65, za muškarce, a žene čak sa 50 na 65 godina, prošlo je? I sada će kako vrijeme ide dalje, hrpimice ljudi krenuti u penzije! Toliko neće stići penzioneri umirati, koliko će ulaziti u penziju! Znači broj penzionera će rasti! Možda je sazrelo vrijeme da učinimo jednu "Nacionalnu penziju" od koje će penzioneri, svi, u RH moći živjeti dostojno! Jer priče o ogromnom plaćanju u penzioni fond, ne znače ništa, kada je on u više navrata "devastiran"!? Možda bi jedna Nacionalna penzija bila spas, a i mir u Hrvatskoj, inače očekujem vrlo teške nemire a i razbijanja i paljenja, iako su to "samo" penzioneri, jer nemaju svi 90 godina?

VL
LU
lukivoda
18:20 17.10.2017.

ajmo organizirat koncert beskućnika,prosjaka i radnika sa burze da pomognemo ovom jadnom profesoru koji vjerojatno živi u zemunici i kopa po kontejnerima

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
20:41 17.10.2017.

Znaci najvecu pemzijetinu u 'Rvackoj ima Djuro Glogoski - 3000 eura. Kao Svicarski bankari.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
20:33 17.10.2017.

Ovima strane banke administriraju mirovinske fondove? Prebolesno. Cak ni mirovinske fondove im ne kontrolira drzava. Ako je to uopce drzava. Norvedjani investiraju svoje mirovinske fondove i zgrcu puste miliarde, svaki Norvedjanin je tezak milijun eura. I Svicarci su investirali svojee iz 2.stupnja, a ovima se stranci bogate na njima i barataju njihovim miliardama ustedjevine?Pa ima li Hrvatska uopce koju svoju veliku banku ili je to jedina zemlja na svijetu koje nema domace banke? U Zimbabweu imaju, ovi nemaju. Tesko roblje!! Kunta Kinte je bio gospodin za Hrvate.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.