Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALI JOJ TABLETE?

Određen istražni zatvor tražiteljima azila - osumnjičeni za silovanje djevojke (22) u Zagrebu

silovanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
20.02.2017.
u 13:05

Oštećena djevojka za sebe je rekla da ima 22 godine, da je studentica poslovne ekonomije i da su joj počinitelji dali alkohol i tablete za liječenje epilepsije "lyrica" zbog kojih nije bila u stanju oduprijeti im se iako im je govorila da ne želi odnos s njima

Velikogorički Županijski sud odredio je istražni zatvor protiv trojice tražitelja azila iz Bosne i Hercegovine, Sirije i Makedonije, osumnjičenima da su u Zagrebu prošli tjedan silovali 22-godišnju djevojku, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

Istražni zatvor određen im je u nedjelju zbog opasnosti od bijega jer nisu "vezani" za Hrvatsku, kao i zbog utjecaja na oštećenu 22-godišnjakinju koju tek treba ispitati, rekao je u ponedjeljak Hini glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici Ante Zeljko.

S obzirom na to da se još čekaju neki nalazi, državni odvjetnik koji vodi taj predmet tek treba donijeti odluku hoće li protiv osumnjičenika pokrenuti istragu.

Počinitelji su prema neslužbenim podacima bili smješteni u prihvatilištu za tražitelje azila u Dugavama, a tereti ih se da su u četvrtak počinili spolni odnošaj bez pristanka, što prema pravnoj kvalifikaciji spada u teško kazneno djelo protiv spolne slobode.

Oštećena djevojka za sebe je rekla da ima 22 godine, da je studentica poslovne ekonomije i da su joj počinitelji dali alkohol i tablete za liječenje epilepsije "lyrica" zbog kojih nije bila u stanju oduprijeti im se iako im je govorila da ne želi odnos s njima.

Počinitelji pak niječu da su počinili nedjelo i tvrde da je prostitutka jer je tražila novac. Po pisanju medija muškarci iz BiH i Sirije tvrde da odnos nije bio prisilan, dok treći muškarac kaže da s djevojkom nije imao spolni odnos.

Jedan od osumnjičenika je državljanin Bosne i Hercegovine, drugi je državljanin Sirije rođen u Kuvajtu, a treći je rođen u Makedoniji, ali kaže da je apatrid jer nema državljanstvo ni jedne države.

Zagrebačka policija zbog zaštite žrtve nije željela iznijeti detalje o tom slučaju. Potvrdila je tek da se dogodilo to nedjelo zbog čega je trojicu stranih državljana predala pritvorskom nadzorniku.

>> Prislonio joj pištolj na glavu i prijetio joj pa je silovao. Dobio četiri godine

Komentara 8

ZR
zrinx
14:33 20.02.2017.

samo se nadam da to sad neće postati svakodnevna pojava kao u Njemačkoj, gdje skoro svaki dan u novinama možeš pročitati kako migranti seksualno napadaju ili siluju žene.

LI
liliZG
16:10 20.02.2017.

azilant i BIH-a, dajte mi samo objasnite kaj mu u bih rade, da je morao tu potražiti azil???

GO
gooniegoogoo
13:30 22.02.2017.

to je svima koji se zalažu za ilegalne migrante barem prihvatljiva cijena za njihovu samilost i humanost. zločesti među nama bi rekli kako ljevica upravo to i želi, to bi rekli jer imamo istovjetne primjere diljem Europe, a pametni uče na tuđim greškama. a b...le ni na svojima. budući su oni pametni, a mi zatucani ognjištari, valjda su nešto iz tuđih grešaka naučili. samo želim zamoliti sve koji se zalažu da se pogledaju u ogledalo i upitaju; jeste li osobno svojim tijelom spremni platiti tu samilost i humanost, ili barem tijelima i životima svojih bližnjih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije